Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Rekordan Yüzde 5 Uzakta: Twitter Ne Diyor?

Piyasa değeri bakımından en büyük kripto para olan Bitcoin, son 24 saat içinde %2.5 yükseliş göstererek 19 bin dolar çizgisini göğüsledi. BTC fiyatı kısa bir süredir konsolidasyon aşamasında seyretse de, 19 bin dolarlık önemli direnç aşıldı ve Bitcoin yatırımcıları rekor için geri saymaya başladılar.

Bitcoin fiyatı son 7 gün içinde %13’ten fazla artış gösterirken, lider coini rekora yaklaştıran bir adım daha geride bıraktığımız saatlerde geldi. BTC, 19 bin dolarlık barajı aşmayı başardı. BTC fiyatının 19 bin doların üzerine çıkması ile Bitcoin piyasa değeri de 355 milyar dolara kadar çıktı.

24 saatlik ticaret hacmi 40 milyar dolara yaklaşan Bitcoin sürekli olarak 19 bin dolardaki yerini sağlamlaştırmayı deniyor. Altcoin cephesinden Ethereum (ETH) ve Ripple (XRP) gibi birçok kripto para da atağa kalkmışken, BTC piyasa hakimiyeti fiyat artışına göre keskin bir yükseliş gösteremedi. Bitcoin piyasa hakimiyeti oranı şu an %61 sularında seyrediyor.

Bitcoin yükselişi ile ilgili kim, ne dedi?

Aralık 2019’da yaklaşık 20 bin dolarlık tüm zamanların rekorunu kaydeden Bitcoin fiyatının yeniden 20 bin dolar olup olamayacağı yeniden masaya yatırıldı. Rekora yalnıza %5 – %6 oranında uzak olan BTC için Twitter ne dedi? İşte, hem yerli hem yabancı kullanıcıların yorumları…

ICO Analiytics,  2017’deki rekorun farklı borsalara göre kaç doları işaret ettiğini belirten bir infografik paylaştı.

Kripto paralar için on-chain veriler sunan Sentiment  “Bitcoin bir saat önce 18 Aralık 2017’den bu yana ilk kez 19 bin doları geçti. 35 ayın en yüksek fiyatı, Bitcoin fiyatının 4 bin 100 dolara düştüğü “kara cumadan” yalnızca 8 ay sonra geldiği için büyük bir başarıdır.” dedi

Hollandalı trader Michael van de Poppe, piyasa oyanklığından dem vurdu ve “Bu saçma volatiliteye yalnızca kripto para dünyasında sahibiz” yorumunda bulundu.

Crypto₿ull, Bitcoin trenini kaçıranları tiye aldı ve “Bitcoin’i 10 bin dolarda kaçırdıysanız üzülmeyin; 150 bin dolarda olacak bir sonraki düşüşü bekleyin” dedi.

Teknikçi Hoca her yükselişin sonsuza kadar devam edemeyeceğini vurgulayarak, sürekli trade edilmeyeceğinin altını çizdi.

KING CO฿IE, takipçilerinin elindeki Bitcoin’leri satmadığından emin olmak için “bankacıların Bitcoin’lerinizi çalmalarına izin verdiniz mi?” diye sordu.

FOMO’ya karşı uyaranlar da vardı.

Rekorun kırılıp kırılmayacağını merak edenlerden biri de İsmail Hakkı Polat’tı.

“BTC altcoinlere: Kralınızın önünde diz çökün” – Çoğu kişi Bitcoin fiyatının 19 bin doları aşması ile altcoinlere diz çöktürdüğünü iddia etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!