Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Milyarder Sekiz Yıl Önce Bitcoin’in 100 Bin Dolar Olacağını Söyledi

Social Capital kurucusu ve milyarder Chamath Palihapitiya, büyük bir Bitcoin hayranı ve erken dönem BTC destekçisi olarak tanınıyor. Milyarderin 2013 yılında yapmış olduğu Bitcoin fiyat tahmini ise Twitter’da ortaya çıktı. Milyarder, o tarihte Bitcoin’in 100 bin dolara çıkacağına inandığını söyledi.

Milyarder Chamath Palihapitiya‘nın 2013 yılında Bitcoin (BTC) hakkında yapmış olduğu pozitif yorumlar yakın zamanda paylaşılan bir video ile ortaya çıktı ve kendisinin BTC hakkında büyük övgülerde bulunduğu paylaşıldı. Bununla birlikte, milyarderin aynı yıl içerisinde BTC fiyat tahmini yaptığı görüldü. Social Capital kurucusuna göre, Bitcoin 100 bin doları görecek.

“Bitcoin fiyatı 100 bin dolara ulaşacak”

Palihapitiya, 1 Eylül 2013 tarihinde paylaştığı tweette, öncelikle Bitcoin’in 2013 yılı sonuna kadar 200 dolardan işlem göreceğini bekledi söyledi. Ardından uzun vadeli tahminini açıklayan milyarder, Bitcoin’in 100 bin dolardan işlem göreceği günleri göreceğine inandığını açıkladı. Açıklamasından sonra 1 milyar dolar kazanmanın en kolay yolunun Bitcoin yatırımı olduğunu ifade eden Palihapitiya, “sonsuza kadar long’um” dedi.

Milyardere “vizyon sahibi” dendi

Chamath Palihapitiya’nın 2013 yılına ait tweetinin altına yakın tarihte kullanıcılardan yorum geldi. Palihapitiya’ya yorum yapan Twitter kullanıcılarının büyük bir kısmı milyarderi “vizyon sahibi” olarak nitelendirdi. Bazı kullanıcılar, bu eski açıklamaları bullish olarak nitelendirirken bazıları da milyarderin 100 bin dolarlık fiyat hedefi üzerine yorumda bulundu. Kullanıcılardan bazıları, Bitcoin’in 2021’de 100 bin dolara ulaşacağını öne sürdü.

BTC ile yapmak istediği işler var

Chamath Palihapitiya, 30 Aralık’ta paylaştığı bir Twitter gönderisinde Bitcoin fiyatının 150 bin dolar olması halinde New York’ta bulunan The Hamptons’ı satın almak istediğini dile getirdi. Milyarder, o bölgeyi çocuklar için kamp alanlarına dönüştürmek istediğini, aynı zamanda çiftlik ve düşük maliyetli konutların inşası için kullanmak istediğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!