Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İşte Milyarder İsmin 2013’teki Bitcoin Yorumu

Milyarder yatırımcı Chamath Palihapitiya 2013 yılında yaptığı Bitcoin yorumu ile dikkat çekti. Erken dönem bir BTC destekçisi olan Palihapitiya, 2013 yılında da Bitcoin için uzun süreli bir yatırımcı olduğunu belirtirken, BTC’nin merkeziyetsiz yapısına da övgülerde bulundu.

Bir Twitter kullanıcısı milyarder Chamath Palihapitiya’nın 2013 yılında Bitcoin için yaptığı yorumları paylaştı. Facebook bünyesinde yöneticilik yapmış olan ve Social Capital’ın kurucusu ve CEO’su olan Chamath Palihapitiya, sözlerine büyük bir Bitcoin hayranı olduğunu söyleyerek başladı. Milyarder yatırımcı 2013 yılında yaptığı açıklamalarda, bir Bitcoin şirketinin değil direkt olarak BTC yapısının ve ideolojisinin arkasında olduğunu dile getirdi.

Uzun zaman diliminde bazı şirketlerin inişleri ya da çıkışları olabileceğini ve bazılarının başarıya ulaşabileceğini öngören Palihapitiya; kısa zaman zarfında önemli olanın Bitcoin yatırımı yaparak, kripto paranın kendi kaderini çizmesine izin vermek olduğunu vurguladı.

Siyasi ve finansal istikrarsızlıklarla dolu dünyada çözüm: Bitcoin

Chamath Palihapitiya, 2013 yılında yaptığı söyleşide Bitcoin’in merkeziyetsiz ve bağımsız yapısına dikkat çekti. Bitcoin’in spesifik olarak herhangi bir ülkede yaşanan olaylardan etkilenmediğini söyleyen milyarder, merkeziyetsiz bir dijital para biriminin faydalarına değindi.

Palihapitiya siyasi ve finansal istikrarın olmadığı ülkelere girip çıkan bu kadar paraya rağmen BTC’ye inanmayan kesime “saf olmayın” çağrısı yaptı. Yatırımcı, Brezilya’da devalüasyon tırmanırken, Hindistan Rupisi giderek daha çok çakılırken Bitcoin’in işe yaramayacağını düşünmenin saçma olduğunu vurguladı.

“Amerika’da, Japonya’da, Avrupa’da neler olduğu önemli değil. Arjantin’de, Venezuela’da, Rusya’da, Kenya’da ya da Çin’de ne olduğu önemli.”

Chamath Palihapitiya bu piyasalarda ne olduğuna bakılırsa, Bitcoin’in yükselişinin buralardaki eksikliklerden ve uzak kalmışlıktan doğacağına inandığını belirtti.

“BTC uzun vadeli bir yatırımdır”

Bitcoin için en kazançlı tutumun HODL olduğunu sıklıkla dile getiren Chamath Palihapitiya, daha önce de BTC’nin temelde bir piyasa duyarlılığına sahip olmadığını dile getirdi. Milyarder BTC’nin bir hisse gibi görülmemesini ve sürekli fiyat kontrolü yapmak yerine uzun süreli yatırım için düşünülmesi gerektiğini belirtti.

“Bitcoin alırsın, bir köşeye koyarsın ve değerlenmesini beklersin; bu sırada da bozdurmamak için ihtiyacın olmamasını umarsın”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!