Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Olay Gerçekleşirse 2023’e Kadar Bitcoin 100.000 Doları Geçecek -PlanB

Kripto endüstrisinin en bilinen analistlerinden biri olan PlanB, “stock-to-flow” (S2F) modeli gerçekleşirse 2023’e kadar bitcoin fiyatının 100.000 doları geçeceğini düşünüyor.

Bitcoin fiyatı, üçüncü bitcoin yarılanmasından (halving) sonra fiyat biraz sapmış olsa da, 2021 yılının ocak ayında tekrar S2F modelini yakaladı.

Modeli yakalamasının ardından bitcoin fiyatı tekrar bir sapma yaşadı ve o zamandan beri S2F modelinin altında kaldı. Geçen yılın mayıs ayında bitcoin fiyatının yaklaşık %44 düşmesinin bu ayrışmanın en büyük sebeplerinden biri olduğu söyleniyor.

Bitcoin kasım ayında tekrar toparlanarak 69 bin seviyelerine çıkmış olsa da modele yetişemedi. Bitcoin fiyatının modele tekrar kavuşabilmesi için 100.000 dolara ulaşması gerekmektedir.

Fiyatın 69 bin dolara ulaştıktan sonra tekrar 32 bin dolar seviyelerine gerilemesi birçok yatırımcının S2F modelinin çalışmadığını düşünmesine neden oldu. Ancak 14 Şubat tarihinde PlanB Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda 100 bin dolara ulaşmasını farklı bir grafikte gösterince birçok yatırımcı gerçekleşeceğini düşündüğünü belirtti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!