Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Rapora Göre Bitcoin ETF’si ile Piyasaya On Milyarlarca Dolar Girebilir

Kripto para platformu Matrixport tarafından yapılan analize göre spot Bitcoin ETF’leri, piyasaya on milyarlarca dolar para getirebilir.

Matrixport raporuna göre ABD’de lisanslı olarak yatırım danışmanlığı yapan ve toplamda yaklaşık 5 trilyon dolar parayı yöneten 15.000 civarında danışman bulunuyor.

Raporda “bu topluluğun çok büyük bir potansiyelinin olduğu” ve yatırımcıların portföylerinin sadece %1’ini Bitcoin’e ayırmaları halinde piyasaya “50 milyar dolarlık bir para akışının olabileceği” belirtiliyor.

Kıymetli madenler için oluşturulan borsa yatırım fonlarının (ETF) toplamda 120 milyar dolarlık bir piyasa değerinin olduğu tahmin ediliyor.

Matrixport’a göre bu yatırımcıların %10-20’si, enflasyondan korunmak adına Bitcoin ETF’sine de yatırım yaparsa bu fona yaklaşık 12-24 milyar dolar para girişi olabilir.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, henüz spot Bitcoin ETF’si için yapılan başvuruları onaylamasa da mahkemenin ağustosta Grayscale lehine bir karar almasının ardından beklentiler iyimser yöne dönmeye başladı.

Matrixport’un raporuna göre dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’un yaptığı başvurunun onaylanması, Bitcoin fiyatında büyük bir hareketliliğe yol açabilir:

“Eğer ETF’ye akacak paraları temsilen, Tether’in piyasa değeri 24 milyar dolara çıkarsa Bitcoin’in fiyatı muhafazakar bir tahminle 42 bin dolara çıkar. 50 milyar dolarlık daha büyük bir giriş olması halinde Bitcoin potansiyel olarak 56 bin dolara kadar ilerleyebilir.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!