Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk ve Mark Cuban SEC’ye Karşı Birlik Oldu: Ortak Dilekçe Sundular!

Milyarder Elon Musk ve kripto para destekçisi Marc Cuban, SEC’nin ABD hukukunu ihlal ettiğini öne sürerek bu uygulama şekline yüksek mahkeme önünde itiraz ettiler.

Mark Cuban ve Elon Musk, ABD Yüksek Mahkemesi’nin kapısını çalarak Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) karar mekanizması hakkında şikayette bulundu. Milyarder ikili, Yüksek Mahkeme’ye SEC’nin kurum içi yargılamaların meşruiyetini sorgulayan ortak bir amicus brief sundular.

Amicus brief, belirli bir konu hakkında üçüncü tarafların görüşünü bildiren dilekçe anlamına geliyor.

Sunulan dilekçede SEC’nin tek başına bir yargıç, jüri ve karar veren rollerini üstlendiği bu durumunda tutarsız sonuçlara yol açtığı vurgulandı.

Açıklamada, SEC’nin bir jüri oylaması olmaksızın karar alma mekanizmasının farklı bireylerin aynı konu özelinde farklı sonuçlar almasıyla sonuçlandığını belirtildi.

Öte yandan Musk ve Cuban, 2013 ve 2014 yılları itibariyle SEC’nin tutumunda gözle görülür bir değişim olduğunu öne sürdüler. İkilinin dilekçesine göre SEC, bu yıllardan itibaren federal mahkemeler yerine daha fazla davayı kendi bünyesinde ele almaya başladı ve beraberinde daha fazla hukuki sorun yaşandı.

Milyarder ikili tarafından yapılan bu yasal itiraz SEC ve George R. Jarkesy davasıyla bağlantılı olarak sunuldu. Jarkesy, söz konusu davada SEC’nin jüri olmaksızın tek elden yönetilen bir karar mekanizması şeklinde yönetildiğini belirterek bu durumun anayasa hükümleriyle çeliştiğini öne sürmüştü.

Musk ve Cuban’ın avukatları tarafından yapılan açıklamada SEC’nin mevcut idari işlemlerinin sanıklar için eşit olmayan sonuçlara yol açtığı dile getirildi:

SEC’in federal mahkeme jürileri hazırken idari yargılamada ısrar etmesi kurumun misyonuna aykırıdır ve SEC’nin korumakla yükümlü olduğu yatırımcılara ve piyasalara zarar vermektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!