Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Üç Saadet Zincirinde Milyarlarca Dolar Para Toplandı

Longhash tarafından yapılan bir araştırmaya göre kripto para sektöründeki dolandırıcılar şu ana dek toplamda milyarlarca dolar değerinde para kazandılar.

Kripto para sektöründe dolandırıcılık ve sahtekarlık gibi şeylerle sıkça karşılaşılabiliyor. Kripto paraları kullanarak insanları kandıran şirketlerin ve kişilerin sayısı geçtiğimiz yıllarda ciddi oranda artış gösterdi. Longhash, bu dolandırıcıların şu ana dek ne kadar para kazandıklarını öğrenmek için yeni bir araştırma yaptı.

Longhash yaptığı bu araştırmada özellikle üç ismi ele aldı: Onecoin, Bitconnect ve GainBitcoin. Longhash’in araştırmalarına göre bu üç şirket tarafından üretilen tokenların toplam değeri milyarlarca doları buluyor.

Kripto para sektöründeki bazı kullanıcılar bu şirketlerin aslında saadet zinciri olmadıklarını savunuyorlar ancak Longhash bu üç şirketi kripto para sektörünün en büyük dolandırıcılık projeleri olarak görüyor.

Longhash’e göre kripto para sektörünün en meşhur saadet zinciri olan Onecoin, “gerçek bir işleve” sahip olmamasına rağmen 3.8 milyar dolarlık değere ulaşmayı başardı. FBI verilerini kullanan Longhash, Bitconnect’in toplamda 2.5 milyar ile 3.5 milyar dolar arasında para topladığını düşünüyor. Bunlarnı yanında GainBitcoin’in toplam değerinin ise 300 milyon dolar civarında olduğu söyleniyor.

Longhash’e göre eğer bu projeleri kripto para piyasasının en büyük koinleriyle kıyaslayacak olsaydık Onecoin piyasanın en büyük dokuzuncu, Bitconnect ise onuncu koini olurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment