Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya Kripto Para Şirketlerine Özel Bildiri Yayınladı

Avustralya‘daki Menkul Kıymet ve Yatırım Komisyonu (ASIC), kripto para ve ilk dijital para arzları (ICO) ile ilgili yeni bir bildiri yayınladı.

Avustralya’daki finans regülatörü geçtiğimiz gün kripto para ve ICO sektörlerinde faaliyet gösteren şirketleri yakından ilgilendiren bir bildiri yayınladı. ASIC yayınladığı bu bildiride söz konusu şirketlerin tam olarak hangi yasalara tabii tutulduklarını açıkladı.

ASIC ülkedeki kripto para ve ICO şirketlerinin büyük ölçüde Şirketler Yasası’na bağlı olduklarını ve bu yasaya uygun bir şekilde hareket etmeleri gerektiğini belirtti. Dolayısıyla eğer ülkedeki herhangi bir şirket “finansal ürün” olarak değerlendirilebilecek bir token üretiyorsa bunu yaparken ülkedeki finans yasalarına uygun bir şekilde hareket etmek zorunda kalacak.

Avustralya’daki regülatör tarafından yayınlanan bu bildiri yalnızca kendi kripto parasını üreten şirketleri değil kripto para borsalarını da kapsıyor. Avustralya’daki kripto para borsalarının kendi alanlarındaki yasalara uymaları gerekiyor. Bu da ülkedeki kripto para borsalarının müşterilere hizmet sunabilmek için gerekli belgeleri almak zorunda oldukları anlamına geliyor.

ASIC yetkililerinden John Price, baz soru işaretlerini gidermek için şu açıklamayı yapıyor:

“Avustralya yasaları, Avustralya’daki vatandaşlara hizmet veren yabancı şirketler için de geçerlidir. ICO düzenleyen, kripto para üreten veya kripto para danışmanlığı veren şirketler bu yasalardan muaf olduklarını düşünmemelidirler.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment