Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Sefer de Pound Destekli Stabil Koin Geliyor!

Stabil koin çılgınlığı kripto para sektörünü ele geçirmeye, her geçen gün daha da fazla bir hızla devam ederken, konuyla ilgili son haber İngiltere’den geldi. Londra merkezli bir girişim, Pound’a fikse olacak bir stabil koin projesi için kolları sıvadığını duyurdu.

OTC kripto para işlemlerine aracılık eden  The London Block Exchange isimli firma, şu an ismi açıklanmayan bir banka ile ortaklığa giderek LBX PEG adı verilen yeni bir stabil koin projesi için çalışmalara başladıklarını duyurdu.

Kurumun CEO’su Benjamin Dives, yaptığı açıklamada koinin aynı zamanda bağımsız denetçiler tarafından da sürekli olarak denetleneceğini belirtirken, şu ifadeleri kullandı:

”LBX PEG adlı kripto paramız tüm kripto para sektöründe pound’a fikse olmuş ilk stabil koin projesi olacak. Önümüzdeki 10 gün içerisinde konu ile ilgili gerekli açıklamaları yapacağız. Bu stabil koinin ana amacı, OTC pazarlarında kullanımı kolaylaştırmak olacak. Aynı zamanda stabil koin kullanmak isteyen İngiltere merkezli firmalar da, bu koini kullanabilecekler.”

Tether’in yaşadığı yüksek çıkış ve yine Tether üzerinde dönen çeşitli iddiaların ardından, stabil koin pazarı şu sıralar hiç olmadığı kadar aktif. Winklevoss kardeşlerin Gemini Dollar adını verdikleri ve ilk regüle edilmiş stabil koin projesi olarak adlandırdıkları hamlesinin ardından, ünlü ödeme firması Circle da, geçtiğimiz günlerde US Dollar Coin adı verilen bir stabil koin projesini duyurmuş ve bu haber de kripto para camiasında büyük ilgi toplamıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment