Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Şirketler Altcoin Yatırımı ile Milyonlar Kazandı

Kripto para traderı ve analisti Nick Chong Twitter hesabından yayınladığı gönderi ile Polychain ve a16z şirketlerinin altcoin yatırımı ile ne kadar kazandıklarını açıkladı. Polychain, yearn.finance (YFI) yatırımı ile yetinirken, a16z birçok Ethereum (ETH) tabanlı altcoin yatırımı gerçekleştirdi. Şirketler bazı altcoin yatırımları ile ciddi kazançlar elde ederken, bazısı ise kaybettirdi.

Kripto para yorumcusu ve traderı Nick Chong, Twitter hesabı üzerinden altcoin yatırımı yapan 2 şirketin kazançlarını irdelen bir gönderi dizisi paylaştı. Chong incelemesinde Polychain ve a16z şirketlerinin yatırım yaptığı farklı altcoinler ile sağladığı kazançları açıkladı.

Özel bir girişim sermayesi şirketi olan Andreessen Horowitz (a16z) Maker (MKR), Augur (REP) ve Synthetix Network Token (SNX) tokenlarına yatırım yaptı. Bir yatırım yönetimi şirketi olan Polychain ise DeFi alanındaki en pahalı tokenlardan biri olan yearn.finance (YFI) yatırımı yapmayı tercih etti.

a16z şirketine REP kaybettirse de, MKR ve SNX kazandırdı

Kaliforniya merkezli girişim şirketi a16z, Eylül 2018’de 15 milyon dolar ödeyerek 60 bin Maker (MKR) satın aldı. MKR coin a16z yatırım yaptığı sırada yaklaşık olarak 250 dolardı. Şirket, ilk DeFi platformlarından olan Maker’a yaptığı bu yatırımla ilk destekçilerden biri oldu. Şirket şu ana kadar herhangi bir miktarda MKR satışı yapmadı. Şu an MKR yaklaşık 500 dolardan işlem görürken şirketin bu yatırımından kazancı %100 oranında oldu.

Andreessen Horowitz şirketi 2 yıldan da uzun süre önce bir Poloniex adresinden yaklaşık 97 bin 600 Augur (REP) aldı. Şirket satın aldığı sırada bir REP 28 dolardan işlem görüyordu. a16z REP yatırımı için yaklaşık 2,7 milyon dolarlık yatırım yaptı. REP fiyatı şu an 15 dolardan işlem görüyor. Şirket REP’in değer kaybı yaşaması ile 1 milyon dolardan fazla kaybetti.

Ekim 2019 ise şirketin cüzdanına 374 bin Synthetix Network Token (SNX) gönderildi. O sırada SNX fiyatı 0,50 dolardı. Chong, şirketin hiçbir zaman resmi olarak bunu bir yatırım olarak gerçekleştirdiğini açıklamadığını söylese de, o SNX tokenlarına sahip olduklarını öne sürdü. Böyle bir senaryoda da bugünkü fiyatı 4,75 dolara dayanan SNX ile a16z şirketinin kazancı yaklaşık 2 milyon doları bulmuş durumda.

Polychain YFI yatırımı ile 6 milyon dolar kazandı

Chong’un belirttiği üzere Polychain şirketi yearn.finance (YFI) yatırımını 3 adımda gerçekleştirdi. 17 Ekim 2020’de 330 YFI alan şirket, 9 Kasım’da 141 YFI daha satın aldı. Polychain son olarak 11 Kasım’da yatırımlarına 100 YFI coin daha ekledi.

Şirket elinde tuttuğu 571 YFI coin için Chong’a göre toplamda yaklaşık 8.3 milyon dolar ödedi. Polychain, YFI fiyatı şu an yaklaşık 25 bin dolarken şirketin kazancı 6 milyon doları buldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!