Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Tarih Öncesinde Ucuza Bitcoin Almak İçin Son Fırsatlar Görülebilir

Anonim kripto yatırımcısı Rekt Capital’e göre Bitcoin, halving öncesinde yeni bir ralli dönemine girmeye hazırlanıyor.

Nisan 2024’teki Bitcoin halving’ine 80 günden daha az kaldığını söyleyen analist, “Genel olarak bu dönemde yaşanan düşüşler, halving öncesi dönemde ucuz fiyattan Bitcoin satın almak için muhtemelen son fırsatlardan birini temsil eder.” dedi.

Bitcoin’in bu ay halihazırda yaklaşık %18 düştüğünü ve bu iki hafta içerisinde yeniden düşüşe geçebileceğini yazan yatırımcı, bu sürecin ardından halving öncesi ralli dönemine girilmesini bekliyor.

Bu dönemde kısa vadeli yatırımcıların ve spekülatörlerin Bitcoin satın aldığını söyleyen isim, bunların halving’den birkaç hafta önce kâr satışı yapmaya başladığını belirtti. Bitcoin, bu satış döneminde 2016’da %38; 2020’de %20 değer kaybetmişti.

Halving öncesindeki düşüşten sonra başlayan ve grafikte kırmızı ile yansıtılan akümülasyon dönemi ise 150 gün kadar sürebiliyor. Rekt Capital, “Bu aşamada pek çok yatırımcı, halving’den hemen sonra Bitcoin yatırımlarından büyük bir netice alamadıkları için sıkıldığı, sabırsızlandığı ya da hayal kırıklığına uğradığı için piyasadan silkeleniyor.” dedi.

Analist, Bitcoin’in bu yeniden akümülasyon sürecini atlattıktan sonra parabolik yükseliş trendi sergilemeye başladığını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!