Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin’e Göre Kripto Para ve Yapay Zeka, Bu Alanlarda Bir Araya Gelebilir

Ethereum’un kurucularından Vitalik Buterin, yapay zeka (AI) ile kripto paraların nasıl bir arada kullanılabileceğini açıkladı.

Blog gönderisinde yapay zekanın bir fail ve arayüz olarak kullanımını değerlendiren Buterin, blockchain alanında en uygulanabilir AI projelerinin yapay zekayı bir protokol içerisinde fail olarak kullanan projeler olduğunu söyledi. Buterin, bu kullanım alanlarına örnek olarak tahmin piyasalarını gösterdi.

Buterin, kripto dünyasında yapay zekayı bir arayüz olarak kullanmanın ise “potansiyelinin yüksek ama riskli” olduğunu düşünüyor.

“Genel olarak, altta yatan mekanizmanın aşağı yukarı eskisi gibi tasarlandığı ancak bireysel oyuncuların AI’lardan oluştuğu ve böylece mekanizmanın, çok daha mikro ölçekte verimli şekilde çalışmasını sağlayan kullanım alanları, şu anda en çok gelecek vadeden ve doğru şekilde uygulanabilecek alanlardır.

Ethereum kurucusu, şu anda doğru şekilde geliştirilmesi en zor olan uygulamaların, diğer uygulamaların herhangi bir sebepten ötürü bağımlı olacağı, güvenilir ve merkeziyetsiz bir yapay zeka uygulaması olduğunu söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!