Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Ülke Facebook’a Kripto Paralar İçin Ultimatom Verdi: Kapatma Tehdidi!

Asya ülkesi Tayland, Facebook’u platformdaki kripto dolandırıcılık reklamlarına engel olamadığı takdirde ülkeden çıkarmakla tehdit etti.

Tayland Dijital Ekonomi ve Toplum Bakanlığı (DES) 21 Ağustos tarihinde bakanlığın resmi web sitesinde yayınladığı duyuruda, dev sosyal medya holdingi Meta’ya ait Facebook‘un kripto para dolandırıcılık reklamlarını azaltamaması durumunda ülkedeki erişimlerini kapatacakları konusunda uyardı.

Bakanlık, platform üzerindeki reklamlardan 200 binden fazla kişinin etkilendiğini belirtti. DES Bakanı Chaiwut Thanakmanusorn, Facebook’tan bu reklamların kaldırılmasını defalarca talep ettiklerini ancak sorunun devam ettiğini ifade etti.

Bakan Thanakmanusorn ayrıca Tayland Mahkemesi’nden Facebook’un uyarıları dikkate almaması durumunda ay sonuna kadar ülkede kapatılması için bir karar hazırlamasını istedi. Bakanlığın sayfasında bu dolandırıcılık reklamlarının yalnızca kripto para üzerine odaklanmadığına dair bilgiler de yer aldı.

Bakanlık sözcüsü Wetang Phuangsup Reuters’a verdiği demeçte, yetkililerin mahkemede Facebook aleyhine kullanılmak için kanıt topladığını söyledi. Phuangsup, çok fazla usulsüzlük tespit edilmesi durumunda mahkemenin sayfaları ve hesapları ya da tüm platformu kapatabileceğini dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!