Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Ülkeden Kripto Para Şirketlerine İyi Haber: Kucak Açacak!

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Menkul Kıymetler ve Emtia Kurulu (SCA), kripto para şirketleri için sanal varlık hizmetinin (VASP) lisans başvurularını başlattı.

SCA 17 Nisan tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı bildiride, ülkede faaliyet göstermek isteyen kripto para şirketlerinin sanal varlık hizmet sağlayıcısı lisans alabilmesi için başvuruları açtığını açıkladı.

Dubai ve Abu Dabi de dahil olmak üzere BAE’yi oluşturan yedi emirlikten bazılarının kripto para sektörüne dair halihazırda lisanslama çerçeveleri bulunuyor.

Verilen bilgilere göre Dubai Emirliği’nde faaliyet göstermek isteyen şirketlerin SCA’dan alınan onaya ek olarak ülkenin Sanal Varlık Düzenleme Kurumu’ndan (VARA) lisans alması gerekiyor.

Onay almak isteyen firmaların, operasyonel verimlilik ve esneklik göstermeleri gibi bir dizi standartları karışlaması bekleniyor.

Öte yandan ülkenin finansal serbest bölgelerinde halihazırda lisansı bulunan VASP’lerin yeniden lisans alması gerekmediği verilen bilgiler arasında yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!