Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Üniversite Sahte Diplomalarla Mücadele Etmek İçin Blockchain’e Yöneldi

İsviçre’de yer alan St. Gallen Üniversitesi, sahte diplomalar ve onun getirdiği sorunlar ile mücadele etmek için Blockchain teknolojisini kullanma kararı aldığını açıkladı.

Konuyla ilgili olarak basına açıklamalar yapan yetkililerden üniversite CIO’s Harald Rotter, şunları söyledi:

”Bu durumun bizim için çok önemli olduğuna karar verdik. Diplomalarımızın dijital anlamda benzersiz olması bizim için çok önemli.”

Üniversitenin bu sistemi hayata geçirmek için ise İsviçre merkezli Blockchain girişimi olan BlockFactory ile bir iş birliği yapacağı da gelen haberler arasında yer aldı. Diplomaların ise Ethereum Blockchain’i üzerinde yer alacağı ifade edildi.

Son dönemde sahte diplomalar ve bunların getirdiği komplikasyonlar, aslında birçok üniversitenin gündeminde yer alıyor. Bu noktada da ön plana en fazla çıkan teknolojilerden birinin Blockchain olduğunu da söylemek gerekiyor.

Örneğin daha önce Malezya ve Kanada’da yer alan birçok okul da, buna benzer hamleler yapmıştı. Malezya’da Eğitim Bakanlığı, NEM Blockchain’i üzerinde yer alan E-Skrol adlı bir uygualama yapmış ve bu sayede sahte diplomalar ile mücadele etmeyi amaçlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment