Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Veriler Bitcoin ve Kripto Paralarda Yön Tahmini İçin Yardımcı Olabilir!

CryptoQuant analistine göre vadeli işlem piyasalarını baz alan bir teknik gösterge, fiyatın yönünü tahmin etmede son günlerde başarılı sonuçlar sergiliyor.

On-chain analiz platformu CryptoQuant analisti Joao Wedson, kısa süre önceki paylaşımıyla dikkat çekti. Analist, piyasa dinamiklerinin yatırımcıların long-short vadeli işlem pozisyonlarının likidite bölgelerine doğru hareket etme meylinde olduğunu belirtirken özellikle volatil bir piyasada bu göstergenin başarıyla çalıştığını vurguladı.

Fiyatta yaşanan düşüşlere rağmen az miktarda long (uzun) pozisyonun tasfiye olması durumunda fiyatın genellikle düşüşü sürdürdüğünü ve yeterli sayıda tasfiyeye ulaşıncaya kadar bunun devam ettiğini kaydetti.

Tam tersi senaryoda fiyat yükselmişse ve söz konusu indikatör negatife dönerse, yeterli sayıda short (kısa) yönlü işlem tasfiye olmadığı için fiyatın yükseliş ivmesini sürdürdüğünü belirtti:

Bu araç, hareketleri tahmin etmek ve stratejilerini buna göre ayarlamak isteyen yatırımcılar için inanılmaz derecede faydalı olabilir. Yatırımcılar, fiyat sıkışması potansiyeli olan alanları belirleyerek daha bilinçli kararlar alabilir ve likidasyon eksikliğini kendi avantajlarına çevirebilirler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!