Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Verilere Göre Bitcoin Fiyatında Korkulacak Bir Şey Yok: Yüreklere Su Serpildi!

On-chain verilerine göre Bitcoin madencileri, yaptıkları satışlardan yeteri kadar kar ettikleri için fiyat üzerinde ciddi bir tehlike oluşturmuyorlar.

CryptoQuant analisti Yonsei Dent, Bitcoin madencilerinin davranışlarını inceleyen detaylı bir rapor paylaştı. Söz konusu raporda, madencilerin mayıs ayında gerçekleşmesi beklenen Bitcoin yarılanmasına hazırlık olarak ürettikleri BTC’leri sattıkları fakat durumun kırmızı alarma geçecek kadar kritik olmadığına yer verildi.

Madencilerin halihazırdaki satışlar sayesinde yeteri kadar kar elde ettiklerini belirten Dent, ciddi bir kapitülasyon riskinin olmadığını belirterek yatırımcıların yüreğine su serpti. Buradan yola çıkarak madencilerin gelecekte yaşanabilecek ciddi Bitcoin düşüşlerine dayanabilecek duruma geldikleri ve satış yönlü baskıyı artırmayacakları vurgulandı.

On-chain verilerine göre kapitülasyona ilişkin endişelerin asgari düzeyde olduğu görülüyor. Ayrıca, madencilerin zaten yeterince kâr elde ettikleri ve finansal pozisyonlarını güçlendirdikleri görülüyor. Bu da madencilerin gelecekte BTC piyasasında yaşanabilecek daha derin düzeltmelere dayanabilecek kapasiteye sahip olduğunu göstermektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!