Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Yatırımcı 700 Bin TL’lik Bitcoin’i Bahşiş Olarak Dağıttı

Bir Reddit kullanıcısı, bundan 6 yıl önce Reddit’te Bitcoin ile bahşiş dağıttı. Binden fazla kişiye 1 dolar değerinde bitcoin bahşişi veren bu kişi, yaptığından pişman değil.

Random1DollarTip isimli kullanıcı, Kasım 2014 ile Ocak 2015 arasında binden fazla kişiye bitcoin göndererek toplamda 2 BTC harcadı. Bahşiş verdiği dönemde 1 BTC’nin değeri 300 dolar seviyesindeydi. Eğer bahşiş vermemiş olsaydı, kullanıcının elinde 100 bin dolar değerinde bitcoin olabilirdi. Bu da Türk lirası ile yaklaşık 700 bin TL demek.

Bitcoin’i kendisine misyon edinmiş

Random1DollarTip, 6 yıl önce paylaştığı gönderide rastgele seçtiği insanlara çılgınca bahşiş dağıttığını söyledi. Belirlemiş olduğu ‘1000 kişi’ barajını aşınca ise mutluluğunu dile getirdi ve “Bahşiş veriyorum çünkü bitcoin’i seviyorum. İnsanların BTC hakkında daha fazla şey öğrenmesi gerekiyor.” dedi. Aktardıklarına göre, bir kullanıcı kendisine 0,01 BTC bahşiş vermiş ve bu sayede 1 dolarlık BTC dağıtma fikrine sahip olmuş. Random1DollarTip’in bundan altı yıl önce dağıttığı 1 dolarlık bitcoin’in günümüzdeki değeri 150 dolardan fazla.

Bitcoin’i yaygınlaştırmak isteyen kullanıcı, verdiği bahşişlerin bir kısmının ulaşamaması ya da süresinin dolması gibi sebeplerle alıcılara teslim edilemediğini belirtti. Bu durumda bahşişler için toplamda 500 dolar harcamış oldu. Kullanıcı, birçok kişiden pozitif yorumlar ve destek aldı.

“Bitcoin bana umut veriyor. Bunca zamandır BTC’nin bana verdiklerini nasıl ödeyebilirim diye düşündüm durdum. Bahşiş vermek bu ödemenin bir parçası gibi.”

“Pişman değilim”

Random1DollarTip, 18 Şubat’ta verdiği bahşişleri gün yüzüne çıkarttığında pişman olmadığını şöyle vurguladı:

“Bahşişler için 2 BTC harcadım, asla pişman değilim.”

Kullanıcı, açıklamasının ardından gelen olumlu yorumlar karşısında ise minnettar olduğunu dile getirdi.

Bahşişlere gelen yorumlar

Kullanıcı, 6 yıl önce kendisine gelen yorumların büyük bir kısmının olumlu olduğunu söyledi. Çoğunun ise bitcoin hakkında bir fikri olmadığını, ancak öğrenmek için istekli olduğunu belirtti.

Random1DollarTip, yeni gönderisinde yıllar önce yaptığı bağışlar sonucu kendisine gelen yorumlardan bazılarını paylaştı:

  • “Beni Bitcoin ile tanıştırdığınız için teşekkür ederim.”
  • “İnsanlar hala kripto paraları umursuyor mu gerçekten?”
  • “Teşekkürler, bu nedir?”
  • “Bana spam atma!”
  • “Harika, teşekkür ederim!”
  • “Bitcoin ile uğraşanlar çaresiz olmalı.”
  • “Neden?”
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!