Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Yatırımcı Binance Sayesinde 30 Bin Dolarını Kurtardı

Binance, Çinli yatırımcının bir grup dolandırıcı tarafından çalınan 200.000 yuanı (30 bin dolar) geri almasında nasıl yardım ettiğini paylaştı. Yazıda, adını paylaşmayan yatırımcının bir projede arkadaşıyla birlikte para kaybettiği belirtildi. Yatırımcı, projenin faiz oranları çekici olduğu için projeye yatırım yaptığını itiraf etti.

İsmini vermek istemeyen yatırımcı, finans alanında çalıştığını ve kripto piyasasında da hatırı sayılır bir deneyimi olduğunu söyledi. Ardından bir projede parasını kaybettiğini aktaran yatırımcı, normal şartlarda parasının %0.1’ini kurtarmayı beklediğini söyledi. Fakat yatırımcı, Binance yetkililerinin yardımıyla parasını dolandırıcı grubun elinden tamamen kurtardı.

Binance Yatırımcıya Nasıl Yardım Etti?

Binance’in blog yazısında, projeye yatırım yapan kişinin ertesi gün projenin web sitesine erişim sağlayamadığı öğrenildi. Bunun yanında projenin sosyal medya hesaplarının da ortadan kaybolduğu paylaşılan diğer veriler arasındaydı. Dolandırıcılığa kurban gittiğini anlayan yatırımcı, Telegram gibi birçok iletişim platformunda kendisiyle aynı durumda olan kişileri aramaya koyuldu. Araştırmalarını sürdüren yatırımcı, en sonunda paranın Singapur’da bulunan 10 farklı Binance cüzdanına taşındığını keşfetti. Hemen yetkililerle iletişime geçen yatırımcı, parasının izini sürmeye koyuldu.

Bu duruma seyirci kalmayan Binance de 10 farklı cüzdana aktarılan parayı bloke ederek yatırımcının kaybettiği parasına kavuşmasını sağladı. Gerçekleşen dolandırıcılığın Binance ile bir ilişkisi olmadığı, yalnızca Binance cüzdanlarına para aktarımı yapıldığı belirtildi. Yatırımcı, parasının yalnızca %0.1’ini kurtarmayı beklediğini de ayrıca belirtti.

Bu olayın dışında birçok dolandırıcılıkta da Binance’in kullanıcılara yardım etmeye çalıştığı biliniyor. Çoğu zaman çözüme kavuşamayan kara para aklama gibi siber suçlar konusunda mücadele ettiklerini aktaran Binance, özellikle kullanıcı memnuniyetinin her zaman ilk sırada olması gerektiğini ve büyük bir firma olarak sorumlulukları her zaman üstlenmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!