Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dikkat: Bu Yazılımlar 400 Binden Fazla Kişiyi Etkiliyor

Kaspersky tarafından yapılan bir araştırmaya göre insanların mali kaynaklarını, kripto paralarını hedef alan yazılımların sayısı gitgide artıyor.

Kripto para dünyasında dolandırıcılık, hırsızlık gibi olaylarla sıklıkla karşılaşılıyor. Sektör içerisinde özellikle son birkaç ay içerisinde kötü yazılım kullanımının artışta olduğunu söylemek mümkün.

İnsanların bilgisayarlarına ve çeşitli cihazlarına sızdırılan bu yazılımlar o cihazları oldukça zararlı bir şekilde etkileyebiliyor. Öyle ki bu yazılımları kullanan kişiler, ilgili taktiği kullanarak pek çok kişinin parasını çalabiliyorlar.

Sayıları Artıyor

Kaspersky bu gibi yazılımlarla ilgili yeni bir araştırma yaptı ve bunların sayılarıyla ilgili bazı bilgiler paylaştı.

Şirketin kısa süre önce yayınladığı rapora göre bu yazılımlar, 2019’un ilk çeyreği içerisinde 430 bin kişiyi etkilediler. Bu sayının yalnızca kripto para sektörünü değil genel olarak finans dünyasını kapsadığını belirtmek gerekiyor.

Bu sayının geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 7 oranında daha yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Bu kişilerin genel profiline dair de bazı bilgiler var. Kaspersky’nin açıklamalarına göre bu yazılımlardan etkilenen kişilerin yüzde 30.9’u kurumsal kullanıcıydı. Bu sayının da geçen yılın ilk çeyreğine kıyasla iki kat artış gösterdiğini söyleyebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment