Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı 12 Bin Dolara Çıkacak mı?

Bitcoin fiyatı geçtiğimiz son birkaç saat içerisinde yaşadığı yükselişle birlikte 11 bin dolar barajını aşmayı başardı ve 11 bin 780 dolara kadar ilerledi.

Kripto para piyasası son birkaç saat içerisinde oldukça iyi bir performans sergiledi. Bu süreçten en çok etkilenen kripto para ise Bitcoin oldu.

Geçtiğimiz gün erken saatlerde 10 bin 700 dolar seviyesinde ilerleyen Bitcoin kısa süre içerisinde yükselişe geçti ve 11 bin dolar barajını aşmayı başardı.

Niye Yükseldi?

Coinmarketcap verileri Bitcoin fiyatının son yirmi dört saat içerisinde yüzde 10 oranında yükseldiğini ve 11 bin 782 dolara çıktığını gösteriyor. Peki Bitcoin ne oldu da bu kadar büyük bir yükseliş yaşadı?

ABD Başkanı Donald Trump birkaç gün önce Çin’e yeni yaptırımlar uygulayacaklarını söyledi ve Çin’den gelen bazı ürünlere fazladan vergi uygulamaya başladı.

ABD’nin bu hamlesi Çin’in para biriminin dolar karşısında değer kaybetmesine yol açtı. ABD’deki finans uzmanlarından Tom Maxon’a göre Çin para biriminin değer kaybetmesiyle birlikte:

“Çin’den çıkan sermaye kripto para piyasasını hareketlendirmiş gibi duruyor.”

Dünya genelindeki birçok analist şu an için Bitcoin fiyatını etkileyen şeyin ABD-Çin gerginliği olduğunu düşünüyor. Başka bir uzman olan Charles Yang, konu hakkında şu yorumu yapıyor:

“Eğer Bitcoin fiyatı bu gibi makro meselelerden etkilenmeye devam ederse fiyatın 12 bin doları zorladığını görebiliriz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment