Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İran Kripto Paraları Tanımıyor

İran kripto paraları resmi birer ödeme aracı olarak tanımadığını, bunun yanı sıra ülkedeki kripto para ticaretlerinin de resmi olarak tanınmayacağını açıkladı.

Ülkedeki yetkililer bundan bir süre önce kripto paralarla ilgili yeni bir tasarı hazırladılar. İlgili kurul tarafından onaylanan bu tasarı geçtiğimiz gün içerisinde kamuyla paylaşıldı.

Tasarının Detayları

İran’da onaylanan bu yeni yasa tasarısı ülkedeki kripto para kullanıcıları için olumsuz, kripto para madencileri için ise kısmen olumlu oldu.

Bu yasa tasarısına göre ne İran Hükümeti, ne İran Merkez Bankası ne de daha farklı bir resmi kurum dijital paraları resmi para birimleri olarak tanımıyor. Bu görüşe ülkenin bankacılık sektöründeki isimler de katılıyor.

Bu yasa ayrıca ülkede kripto para alıp-satmanın, genel olarak kripto para ticareti yapmanın da yasa dışı olduğunu açık bir şekilde ifade ediyor.

Madencilik Hariç

İran Hükümeti kripto paraları tanımasa da kripto para madenciliğine izin vermeyi tercih ediyor.

Ülkede kripto para madenciliği yapmak isteyen kişilerin Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanlığı’ndan izin almaları ve belli başlı kısıtlamalara uymaları gerekecek.

Eğer Hükümet tarafından belirlenen tüm standartlara uyulur, uygulanan kısıtlamalara uygun bir şekilde hareket edilirse ülkedeki vatandaşlar kripto para madenciliği yapabilecekler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment