Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Yıl Bitcoin’e Karşı En Fazla Düşen 5 Kripto Para

Lider kripto para birimi Bitcoin, özellikle Nisan başından bu yana büyük bir artış yaşıyor. Önce kuvvetli bir şekilde 5 bin dolar baremini geçen BTC, daha sonra ise 5500 dolar direncini de kırmayı başarırken, sektöre pozitif bir havanın hakim olmasını da sağladı.

Bitcoin ile birlikte genelde piyasada yer alan diğer kripto paralar da artışlar yakalarken, buna karşın görece yerinde sayan ve BTC’ye karşı ciddi değer kaybeden kripto paraların varlığı da dikkat çekti. Biz de bugün, sizlere CoinMarketCap listesinde ilk 20’de yer alan ve bu yıl BTC’ye karşı en fazla değer kaybeden 5 kripto parayı sıraladık.

Ethereum

Bitcoin’den sonra ikinci sırada yer alan ETH, BTC’ye karşı bu yıl boyunca şu ana dek yüzde 14 değer kaybetti. Ancak dolara karşı ise koin, yüzde 31’lik bir artış yaşamayı başardı.

Ripple

XRP kripto parası ise Bitcoin’e karşı bu yıl şu ana dek yüzde 40’lık  bir dev düşüş yaşadı. XRP’nin, BTC’nin artış yaşadığı bu dönemde fırsatı iyi değerlendirmediğini söylemek mümkün.

Bitcoin SV

Davalar ve delist süreçleri ile gündeme gelen koin, Bitcoin’e karşı yüzde 55, dolara karşı da yüzde 30 değer kaybetti.

IOTA

Hem dolar hem de BTC’ye karşı yıl boyunca değer kaybeden bir diğer kripto para ise IOTA oldu. IOTA, BTC’ye karşı yüzde 40, dolara karşı da yüzde 15 değer kaybetti.

TRX

TRON ağının kripto parası TRX ise, dolara karşı yüzde 30 değer kazansa da, BTC karşısında yüzde 10’luk bir değer kaybına uğradı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment