Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Yıl Çıkarılan Sadece 5 Madencilik Cihazı, Aralık Ayında Kar Getirtti

Bitcoin madenciliği sektörü her ne kadar çok yüksek bir hızda büyüse de, şu anda kripto para piyasalarının yaşadığı düşüşten nasibini en sert alan yerlerin başında geliyor. Uzunca bir süredir çılgın kar marjları ile gündeme gelen sektörde, şu sıralarda ise deyim yerinde ise yaprak dahi kıpırdamıyor.

2018 yılı boyunca kripto paraların yaşadığı sert düşüşler, madencilik sektörünü de çok sert etkilemişe benziyor. SHA 256 madencilik algoritmasını kullanan Bitcoin ve Bitcoin Cash gibi kripto paralarda çok ciddi düşüşler yaşanırken, bu ürünlerin kazılmasını sağlayan spesifik cihazlar da, bu düşüşten dolayı yeteri kadar kar getiren birer enstürmana dönüşmeyi başarabilmiş değiller.

Konuyla ilgili derlenen verilere bakıldığında madencilik cihazlarının karlılığının düştüğü açıkça görülüyor. Her ne kadar artık değerleri milyar dolarları bulan ve halka açık bir borsada işlem görmeye hazırlanan madencilik firmalarının, ciddi paralar harcayarak oluşturduğu cihazlar son derece hızlı ve maliyet etkin olsa da, yaşanan bu keskin düşüş; bu şirketleri de terste bırakmışa benziyor.

Yapılan araştırmalarda bu ay boyunca karlılığı olan makinelerin Ebang, Asicminer ve Bitmain tarafından geliştirildiği ortaya çıktı. Ebang firmasının geliştirdiği Ebang Ebit E11++ şu anda bu zor durumdaki piyasanın en başarılı madencilik ekipmanı olarak görülüyor. Asicminer’ın Ekim ayında sürdüğü cihaz ise, piyasanın bu zorlu şartlarında ülkesine göre değişmekle birlikte halen günde 1 doların üzerinde kar sunması ile ön plana çıkıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment