Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Warren Buffett’ın Öğrencisinden Bitcoin Çağrısı

Girişimci Chamath Palihapitiya, Bitcoin’in küresel ekonomik sorunlardan kaçınmak için kullanılabilecek bir araç olduğunu düşünüyor.

Kendisini Warren Buffett’ın öğrencisi olarak tanıtan Palihapitiya, kısa süre önce CNBC’ye özel açıklamalarda bulundu ve insanlara kripto paralar hakkında bazı tavsiyeler verdi.

Günümüzdeki bazı uzmanlar Bitcoin‘in güvenli liman görevi gördüğünü, olası bir ekonomik kriz halinde Bitcoin’e sığınabileceklerini düşünüyorlar. Bunun başlıca sebebi ise Bitcoin’in herhangi bir devlete veya otoriteye bağlı olmaması. Palihapitiya, CNBC’ye verdiği demeçlerde tam olarak bu doğrultuda yorumlar yaptı ve Bitcoin’i övdü.

Güvenli Liman

Palihapitiya, kendini olası bir ekonomik krizden korumak isteyen vatandaşlara Bitcoin almalarını tavsiye ediyor. Palihapitiya’ya göre büyük çaplı bir krizden veya genel olarak ekonomik sorundan korunmanın en iyi yolu Bitcoin’den geçiyor.

Kendisinin konu hakkında yaptığı açıklamalardan bir kesit şu şekilde:

“Bitcoin geleneksel finans altyapısına karşı alınabilecek en iyi önlem. Mevcut para politikalarını destekleseniz de desteklemeseniz de durum bu. Bitcoin adeta bir yastık altı sigortası.”

Palihapitiya ayrıca insanlara bir tam Bitcoin almak zorunda olmadıklarını, Bitcoin’e parça parça yatırım yapabileceklerini hatırlatıyor. Bu kadar küçük çaplı yatırımların kimseye zararının olmayacağını söyleyen Palihapitiya, herkesi Bitcoin’e yatırım yapmaya çağırıyor:

“Şu koinleri alın. Gerçekten harika bir araç.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment