Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Burj Khalifa’nın Sahibi Kendi ICO’sunu Düzenlemeyi Planlıyor

Dubai‘deki emlak sektörünün dev isimlerinden biri olan Emaar, kendi ICO’sunu düzenlemeyi planlıyor.

Arabian Business gibi yerel haber kaynakları tarafından yapılan haberlere göre Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyük emlak şirketlerinden biri olan Emaar, kendi dijital parasını oluşturup tüm Avrupa’yı kapsayacak yeni bir ilk dijital para arzı (ICO) düzenlemeyi planlıyor.

Burj Khalifa, Dubai Mall, Dubai Fountain ve Dubai Opera gibi birbirinden farklı ünlü binaların sahibi olan Emaar’ın kendi dijital parasını geliştireceği haberi kısa süre içerisinde büyük ilgi gördü. Yerel haber kaynakları tarafından yapılan haberlere göre Emaar, oldukça büyük çaplı olabilecek bir ICO planlıyor ve bu ICO’yu tüm Avrupa’ya yaymak istiyor.

Emaar Properties günümüzde 5.83 milyar dolarlık gelir elde ediyor ve geçtiğimiz yılın haziran ayında  yapılan bir değerlendirmeye göre 9.7 milyar dolarlık bir şirket değerine sahip. Ayrıca şirketin toplam hasılatı geçtiğimiz yıl yüzde 37 oranında artış göstererek 7 milyar dolara çıktı.

Arabian Business tarafından yapılan habere göre şirket kendi dijital parasını geliştirme görevini İsviçre merkezli bir Blockchain şirketi olan Lykke’a devredecek ve bu ikili arasında süreç boyunca bir işbirliği yapılacak.

Cointelegraph tarafından yapılan habere göre İsviçre merkezli Lykke, Ethereum’daki ERC-20 standardına uyumlu bir token geliştirmeyi ve bu tokenı Ethereum blockchaini ile desteklemeyi planlıyor. Lykke’ın küresel insan kaynakları departmanından sorumlu olan Maud Simon, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada ilgili iddiaları doğruladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment