Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bütün Kripto Türev Ürünlerinin Yüzde 76’sı, 2 Borsada İşlem Görüyor!

Kripto para türev ürünleri denildiğinde birçok kripto para yatırımcısının aklına gelen ilk kripto para borsası büyük ihtimalle BitMEX olmakta. Şeyseller merkezli kripto para borsası bu sektörde en eski ve en popüler platformlardan birisi olsa da, ne yazık ki birinciliği kaptırdığı bir sıralama mevcut.

CryptoCompare tarafından bugün yayınlanan bir rapora göre, kripto para türev ürünleri konusunda birkaç kripto para borsası BitMEX’i geride bırakmayı başardı. OKEx ve Huobi kripto para borsaları ticari hacim konusunda BitMEX’i bir hayli geçti.

OKEx ve Huobi günde yaklaşık olarak 10 milyar dolarlık bir kripto para türev ürün hacmine ulaşıyor ve araştırmada bunun bütün kripto para türev ürün hacminin yüzde 76’sına denk geldiği belirtilmekte. Bunun yanı sıra türev ürün piyasasının önceki liderleri BitMEX ve bitFlyer ise sırasıyla yüzde 13 ve yüzde 7 gibi günlük hacim payına sahip.

Crypto derivatives volumes over August

Verilere bakıldığında günlük ufak değişimler olduğu görülse de, genel olarak kripto para türev ürünleri konusunda en büyük payın Huobi’ye ait olduğu görülmekte. BitMEX ise özellikle CFTC tarafından borsaya karşı soruşturma açıldığı iddiası ile itibari ve hacim kaybetmeye devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment