Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Altkoin Sezonu Başladı” Demek Gerçekten Doğru mu?

Alternatif kripto para piyasası geçtiğimiz son birkaç gün içerisinde çok ciddi bir artış yaşadı. Bazı kripto para uzmanları bunu yeni bir “altkoin sezonunun” başlangıcı olarak değerlendirse de bu tam olarak doğru olmayabilir.

Ethereum, XRP, TRON, Dash, Bitcoin Cash ve daha birçok alternatif kripto para geçtiğimiz gün yüzde 5, yüzde 10 oranlarında artış yaşadı. Ancak piyasanın kendini düzeltmeye başlamasıyla birlikte bu kripto paraların fiyatları yeniden düşmeye başladı.

Nereden

Kripto para piyasası Aralık 2017’de zirveye çıkmış, bu süreçte Bitcoin fiyatı 20 bin, Ethereum fiyatı ise bin dolara kadar yükselmişti.

Alternatif kripto para piyasası bu dönemde oldukça iyi bir performans sergilemiş ve pek çok koinin değeri birkaç kat yükselmişti.

Kaynak: Coinmarketcap

Bu dönemde kripto para piyasasının Bitcoin’den sonra en büyük koini olan Ethereum bin 300 dolar sınırına kadar yükselmiş ve pek çok yatırımcının yüzünü güldürmüştü.

Ethereum’a benzer bir performansı Ağustos 2017’de Bitcoin’den ayrılan Bitcoin Cash göstermiş ve 4 bin dolara kadar çıkmıştı.

Ethereum ve Bitcoin Cash2in yanı sıra hala piyasanın en büyük koinlerinden biri olan Litecoin’in fiyatı da birkaç kat yükselmiş ve 350 dolar barajına kadar ilerlemişti.

Nereye

Aralık 2017’de zirveye çıkan kripto para piyasası 2018 yılında ciddi oranlarda değer kaybetmeye başladı.

Bu süreç içerisinde Bitcoin fiyatı 20 bin dolardan 3 bin dolar seviyesine kadar geriledi. Alternatif kripto paraların da epey değer kaybettikleri söylenebilir.

Bitcoin fiyatı günümüzde her ne kadar 20 bin dolar seviyesinden hala uzak olsa da yeniden 10 bin dolar seviyesine çıkmayı başarmış durumda. Ayrıca Bitcoin’in piyasa payı da geçtiğimiz son birkaç ay içerisinde düzenli olarak artış gösterdi.

Alternatif kripto para piyasası ise bu durumdan epey olumsuz bir şekilde etkilendi. Bir zamanlar bin 300 dolar seviyelerine oynayan Ethereum 210 dolara,

aynı dönemde 4 bin dolar seviyesini zorlayan ve Bitcoin için gerçek bir tehdit unsuru olan Bitcoin Cash 300 dolara,

Tıpkı Ethereum ve Bitcoin Cash gibi iyi bir performans sergileyen Litecoin ise 75 dolara kadar gerilemiş durumda.

Vaat Edilen Altkoin Sezonu

Kripto para sektöründeki bazı uzmanlar alternatif kripto para piyasasının aylar sonra kendini toparlamayı başardığını ve altkoin sezonunun yeniden başladığını söylüyorlar.

Alternatif kripto para piyasasının şu anki durumunu geçmişi baz alarak değerlendirecek olursak ise bu söylemin fazla iddialı olabileceğini görüyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment