Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Büyük Altcoinler Arasında 2 Tanesi Ayrıştı: İşte Sebebi ve Olası Senaryolar!

Kripto para piyasasının en büyük altcoinleri arasından özellikle 2 tanesi ayrışarak yatırımcısını mutlu etmeyi başardı.

TRON (TRX) ve Cardano (ADA), yatırımcılar için kazanç gösteren tek büyük tokenlar arasında yer aldı. ADA bu süreçte %3 artarken, TRX Tron kurucusu Justin Sun tarafından desteklenen bir meme coin oluşturucunun geçen hafta piyasaya sürülmesinin ardından artan ağ etkinliği nedeniyle %10’dan fazla artış gösterdi.

Solana ağındaki pump.fun’a benzer şekilde başlatılan meme coin platformu Sunpump ise TRON ağındaki büyümenin ve ayrışmanın başlıca sebepleri arasında yer aldı.

Cardano ise ağ üzerindeki artan fırsatlar, meme coinler ve yeni DAO sistemleri sayesinde TRON kadar olmasa da diğer büyük piyasa değerine sahip altcoinleri geride bırakmayı başardı.

Yükselişler devam edebilir

Piyasa analistlerine göre TRON ve Cardano ağlarındaki bu ilgi ve işlem miktarı aynı şekilde devam ederse iki proje daha fazla öne çıkabilir. Özellikle meme coinlerin yarattığı güçlü akımlar, daha önce Solana ve Base gibi zincirleri öne çıkarmada başarılı olmuştu.

Öte yandan yatırımcı ilgisinin başka bir alana kayması veya global piyasalarda yaşanacak negatif olaylar, bu iki projenin kaderini kötü etkileyebilir.

Çoğunlukla yatırımcılar, yüksek kar ettikleri ürünlerde düşüş esnasında satış yapmaya daha çok meyillidir.

Bu iki altcoinin son dönemdeki performansları, kripto para piyasasında farklılaşan stratejilerin ve yenilikçi yaklaşımların nasıl büyük kazançlar getirebileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!