Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Büyük Borsalardan eToro’nun CEO’su: Bitcoin’e Olan Talep Azalmıyor

En büyük kripto para borsalarından olan eToro‘nun CEO’su Yoni Assia, Bitcoin fiyatında geçtiğimiz aylar boyunca yaşanan düşüşün hem Bitcoin için hem de kripto para piyasası için uzun vadede daha sağlıklı olduğunu düşünüyor.

Son birkaç aydır defalarca düşüş yaşayan Bitcoin, bu ay da 8,500$ düzeylerinden 5,800$ düzeylerine kadar gerileyerek ciddi bir düşüş yaşadı. Ancak en büyük kripto para olan Bitcoin, 6 bin dolar düzeyinin altına düştükten kısa bir süre sonra kendini toparladı ve tekrar 6 bin doların üstünü gördü.

Talep Azalmadı

8 milyondan fazla kullanıcıyla birlikte küresel finans sektörünün en önde gelen platformlarından olan eToro’nun CEO’su Assia, piyasalarda yaşanan düşüşün kripto para piyasasının ve sektörünün olgunlaşması için gerekli olduğunu düşünüyor.

Kripto para piyasasında yüzde 78’lere varan düzeltmeler yaşandı ancak Assia’ya göre Bitcoin’e ve genel olarak kripto paralara olan talepte herhangi bir azalma yok:

“Bizim görüşümüze göre piyasada yaşanan düzeltme, piyasanın uzun vadeli durumu için olumlu. Kripto paralar hala yeni sayılabilecek bir piyasadalar ve bu gibi yeni teknolojiler, ilk zamanlarda değer açısından böyle sallantılar yaşarlar. Yakın zamanda yaşadığımız piyasa dalgalanmaları fiyatların sabitleşmesini sağlıyor ve sektörü daha da güçlendiriyor. Biz yaşanan dalgalanmalara rağmen dijital varlıklara duyulan talepte ciddi bir azalma görmedik.”

Assia, eToro verilerini baz alarak Bitcoin’e duyulan ilginin yakın gelecekte de azalmayacağını belirtti:

“Piyasa olgunlaştıkça daha fazla yatırımcı kripto para yatırımı yapmaya başlıyor ve yeni yatırımcılar kripto para ticareti yapmak için portföy oluşturuyorlar. Talebin yakın zamanda azalacağını düşünmüyoruz çünkü kripto paraların potansiyelini gören insanların sayısı artıyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment