Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’da, Bir ICO Yapmanın Maaliyeti 1500 Dolara Kadar Düşebiliyor

Rusya’da ICO yapabilmek için gerekli olan ortalama bütçe 18 bin dolar olarak belirlense de, bu rakamı 1500 dolara dek çekmek mümkün. Yapılan bir araştırma, Blockchain geliştiricilerinin saatlik ücretinin 44 doların altında olduğunu da ortaya koymuş durumda.

Ratingratingov.ru isimli internet sitesinin araştırmasına göre, Rusya’da ICO yaratmanın maaliyeti 1500 ila 50000 dolar arasında değişebiliyor. Son dönemde 60 farklı şirket ile görüşen firma, bu sonuçları bu şekilde elde ettiğini açıklarken, bu işlemlere sadece teknik alt yapı masraflarının dahil edildiğini ve yasal ya da pazarlama masraflarının bu işe dahil olmadığını açıkladı.

Bu araştırma ile birlikte Rusya Blockchain ve Kripto Para Federasyonu da, gelecekte bu hizmetten faydalanmak isteyen girişimciler için, kendi yaptıkları özel listeyi yayınladı. Listede, firmalara ya da girişimlere kripto para ve Blockchain konusunda destek verecek şirketlerin ya da ajansların isimleri ve iletişim bilgileri yer alıyor. Federasyon, bu sayede sektörde türeyen dolandırıcı firmaları ve isimleri elimine etmeye çaba gösterecek.

Rusya, ICO’lar için gerçekten de büyük bir pazar. Yapılan son bir araştırma, en iyi 100 ICO projesinin 6’sının Rusya’dan çıktığını ortaya koymuştu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment