Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Büyük Hollanda Bankası Kendi Kripto Para Cüzdanını Çıkarıyor

Şubat’ın 28’sinde verilen bir basın konferansına göre, 681 milyon euro‘yu (kabaca 838 milyon dolar) elinde bulunduran büyük Hollanda bankası Rabobank, online bankacılık işletimlerinde kripto para cüzdanı geliştirmeyi düşünüyor.

Kendi Kripto Cüzdanlarını Çıkarıyorlar

“Rabobit” adı verilen, bankanın kendi kripto para cüzdanı projesi, bankanın kendi programı olan “Moonshot” altında sunuldu. Bu program Rabobank’in çalışanlarını, daha sonra banka tarafından geliştirilebilecek yenilikçi fikirler sunmaya davet ediyor.

Bankanın “Moonshot”un fikirlerini uygulamaya sokmaya yönelik kararı haziranın ortasında duyurulacak olsa da, Rabobank şimdiden tek sayfalık bir web sitesi açıp, bu Blockchain temelli hizmeti tanıttı ve halkın tepkisini ölçtü.

Bu tek sayfalık siteye göre, eğer uygulamaya konursa Rabobit müşterilere fonlarına tek bir banka hesabı aracılığıyla erişim sağlayacak ve kripto paralar da dahil olmak üzere tek bir ortamda sermaye gönderip almaya olanak tanıyacak.

Dünya üzerinde yaklaşık 8.7 milyon müşteriye sahip uluslararası finansal hizmet sağlayan bir banka olan Rabobank, kripto paralara karşı her zaman bu kadar açık fikirli değildi. NL Times haber sitesine göre geçtiğimiz ay, bankayı anonim olarak temsil eden biri, firmanın Bitcoin’i “riskli” bir ürün olarak gördüğünü söylemişti.

Bankanın temsilcisi:

“Mülkiyet ve değer transferi tamamen anonim olması gereken şeylerdir ve hükümet gibi üçüncü taraflar tarafından denetimden kaçınmalıdır. Bu da kripto paraların, Rabobank tarafından belirlenen kriterlere uymadığını gösterir.”

diye açıklama yaptı.

Güney Kore De Bu İşe Dahil

2017’nin Kasım ayında, başka bir büyük banka olan Güney Kore Shinhan Bankası, kendi kripto para cüzdanını geliştirme sürecinde olduğunu duyurmuştu. Ancak Güney Koreli yetkililer arasında kripto para düzenlemesinde uygulanacak doğru yaklaşım konusunda birtakım anlaşmazlıklar yaşandığından Shinhan’ın bu planı bir süreliğine ertelendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment