Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Müşterisi Borsaya Bitcoin Cash Ticareti İçin Dava Açtı

En büyük kripto para borsalarından olan ABD merkezli Coinbase, geçtiğimiz Aralık ayında Bitcoin Cash’i desteklemeye başlamıştı. Ancak borsa BCH’yi destekleyeceğini açıklamasından saatler sonra BCH ticaretini kapatmıştı ve bazı kişiler Coinbase çalışanlarının bu süreç içerisinde BCH ticareti yapıp kar elde ettiklerini iddia etmişlerdi. Bundan birkaç gün önce de bir Coinbase kullanıcı bu iddialar üzerine şirkete karşı bir grup davası açtı.

Coinbase çalışanlarının “içeriden” ticaret yaptıklarını ve bu durumun insanların para kaybetmelerine yol açtığını iddia eden Arizona vatandaşı Jeffrey Berk iki farklı hukuk firmasına başvurdu ve 1 Mart’ta ABD Kaliforniya Kuzey Bölgesi Bölge Mahkemesi’nde bir dava açtı.

Coinbase’e karşı açılan grup davası:

“19 Aralık 2017’den 21 Aralık 2017’ye kadar geçen zaman diliminde Coinbase üzerinden satın alım, satış ve ticaret emri vermiş tüm Coinbase müşterileri… ve davalının hatası yüzünden parasal kayıp yaşamışların adına…” açıldı.

Davayı açan taraf Coinbase’in 19 Aralık’ta BCH’yi desteklemeye başlamasından kısa süre sonra BCH için verilmiş satın alım ve satış emirlerini ortaya çıkardığını ve böylece “fiyatları yapay olarak şişirdiğini” iddia ediyor. Coinbase tarafından yapılan bu hamle fiyatlarda %130’dan fazla bir artış yaşanmasına neden olmuş olabilir. CoinMarketCap verilerine göre BCH fiyatı 18 Aralık’ta 1,865 $’ken 20 Aralık’ta 4,000 $’ı aştı.

Bitcoin Cash Ağustos ayında Bitcoin ağında yaşanan fork sonucu oluşmuştu. Bitcoin Cash Coinbase’te destek görmeye başladığında şirketin yöneticisi Brian Armstrong bir blog gönderisi paylaşıp Coinbase çalışanlarının şirketin ticaret politikalarına tabii olduklarını ve bu politikalar doğrultusunda şirket çalışanlarının herhangi bir platformda BCH ticareti yapamayacaklarını ve halka kapalı bilgileri ortaya çıkaramayacaklarını söylemişti. Armstrong:

“Duyuru yapılana kadar geçen saatlerde fiyatta yaşanan artış dolayısıyla bu konuyla ilgili bir araştırma başlatacağız. Eğer herhangi bir çalışanın -doğrudan ya da dolaylı olarak- politikalarımızı ihlal ettiğini bulursak söz konusu çalışanın işine hemen son vermekten çekinmeyeceğim ve yasal olarak gerekeni yapacağım.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment