Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ATM Devi Cardtronics, Kripto Paraları İşine Tehdit Olarak Görüyor

Dünyanın en büyük ATM operatörü Cardtronics, 10 K yıllık raporunda belirttiği üzere dijital paraları işi için büyük bir tehdit olarak görüyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) göre tüketici davranış analizi, tercih edilen ödeme yöntemlerinde önemli bir değişim olduğunu gösteriyor. Artık daha fazla müşteri, geleneksel olan fiziksel banknotlar yerine elektronik ödeme şekillerini seçiyor.

Şirketin belirttiğine göre;

“Cep telefonu ödemeleri veya temassız ödemeler gibi elektronik ödeme yöntemlerinde devam eden büyüme, pazardaki nakit ihtiyacının azalmasına ve sonuçta ATM’lerin kullanımında bir düşüşe neden oluyor”.

Cardtronics, yukarıdaki ödeme yöntemlerine ek olarak, genel nüfusun nakit talebini azaltan Bitcoin gibi olan dijtal paralar üzerinde durdu. Şirket, bu faktörlerin birleşiminin işlem hacmini olumsuz bir şekilde etkileyeceğini düşünüyor.

Yeni temassız ödeme yöntemlerinin hızla gelişmesi ve günlük yaşamda dijital ödeme yöntemleri kullanımının artmasıyla nakitten uzak durulması tahmin edilebiliyor.

Ekim 2017’de İsveç nakitsiz bir toplum olma isteğini açıkladı. Zaten İsveç’in 1.600 banka şubesinden 900’ü artık nakit para depolamıyor ve nakit mevduat kabul etmiyor.

Danimarka Ticaret Odası, İsveç’ten önce çoğu perakendeciye müşterilerin nakit ödemelerini yasal olarak reddetmesini önerdi. Ideals haber sitesine göre, Danimarkalıların yaklaşık üçte biri parasal işlemleri gerçekleştirmek için bir cep telefonu uygulaması olan MobilePay’ı tercih ediyor.

Aynı zamanda, merkezi Teksas da bulunan ATM’lerin önde gelen üreticilerinden biri olan Hyosung, Bitcoin’i uluslararası ATM modellerine entegre etti ve milyonlarca kullanıcının Bitcoin’i satması veya satın alması için nakit para akışı sağladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment