Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Saatler Sonra Bitcoin Cash Ticaretini Durdurdu

Coinbase‘in borsası GDAX, yeni varlığı listelemeye başladıktan yalnızca saatler sonra Bitcoin Cash ticaretini durdurdu. Coinbase platformuna BCH’yi ekledi ancak şuanda müşterilerin kripto parayı yalnızca göndermesine ve almasına izin veriyor. Platform satış/alım işlemlerine BCH’nin GDAX üzerindeki performansına göre yakın zamanda izin vermeyi planlıyor.

Borsa dün gece Twitter üzerinden bir açıklamayla zamanlı güncellemeleri yayınladı ve BCH-USD (şuanda BCH uygun olan tek ticaret türü) ticaret işlemlerini 17:22 PST’de “büyük değişkenlik” sebebiyle durdurduğunu belirtti. Borsa, ticareti durdurmaya yönelik alınan kararın “adil ve düzgün bir piyasa sağlama” amacıyla alındığını söyledi.

CoinMarketCap verilerine göre Bitcoin Cash‘in durdurulmadan önce en son kaydedilen ticaret fiyatı neredeyse 9 bin $’dı ki bu da şuanki piyasa fiyatı olan 3 bin 800 $’dan neredeyse 5 bin $ daha fazla.

Coinbase Twitter hesabında yaptığı açıklamayla kullanıcıları “GDAX’ta yeterli likidite olunca” en yakın sürede BCH için alım/satım işlemlerinin mobil uygulamada ve web versiyonunda uygun hale getirileceği konusunda bilgilendirdi.

Durdurulma Sebebi

GDAX’in ticaretin durdurulmasına yönelik resmi açıklamanın yanında bu ani durdurmanın muhtemel sebeplerinden biri kullanıcıların borsaya adeta akın ederek platforma yük binmesi olabilir.

Bu akının böylesine büyük çaplı olma sebebi de Bitcoin Cash’in ağustos ayında Bitcoin’den hard forkla ayrılması olabilir. Yani o dönemde Bitcoin sahibi olan Coinbase kullanıcıları, platform BCH’yi desteklemeye başladığında sahip oldukları Bitcoin’e denk miktarda Bitcoin Cash elde etti.

1

Coinbase BCH’yi ekler eklemez yeni sermayeye kavuşan kullanıcılar borsanın ticaret platformuna akın etti ve borsaya ticareti durdurmayı gerektirecek kadar yük bindi.

Coinbase’in Bitcoin Cash’i destekleme kararı BCH’nin piyasadaki durumunun aylarca araştırılması ve takip edilmesi sonucunda alındı. Ağustos ayında Bitcoin’den ayrılmasından bu yana Bitcoin Cash piyasa hacmi bakımından en büyük üçüncü kripto para olmayı başardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment