Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya İlk Resmi Blockchain Uygulamasını Yürürlüğe Koydu

Rusya resmi olarak ilk hükümet düzeyindeki blockchain uygulamasını tamamladı. Devlet bankası Sberbank‘ın bugün yaptığı açıklamaya göre Rus Federal Antimonopoly Service (FAS) ile yapılan işbirliği sonucunda evrakları saklama ve transfer işlemlerini Blockchain aracılığıyla yapacaklarını duyurdu.

Yerel kaynaklara göre bu uygulama direkt olarak bir devlet uygulamasında Blockchain teknolojisinin kullanıldığı ilk örnek olarak kayıtlara geçti.

Devlet bakanı ve FAS’ın yardımcı müdürü Andrey Tsarikovskiy bu kararın daha geniş alanlarda kullanılacağını Sberbank’ın basın toplantısında şu sözler ile açıkladı:

“Ülkemiz ileri teknoloji ve bilimi kullanarak ekonomide yeni imkanların yolunu açıyor. Bu sistemi başlatarak yalnızca dünyadaki ilk devlet bazında Blockchain kullanan ülke olmakla kalmıyoruz aynı zamanda bu teknolojinin kullanım alanında öncülük ederek bunu pratik bir büyüme aracı olarak kullanıyoruz.”

Rus devleti geçtiğimiz birkaç yıl boyunca ülkesindeki Blockchain’de yaşanan teknolojik gelişmelere kesintisiz bir ilgi göstermekteydi. Bu yıl Haziran ayında Başbakan Vladimir Putin Ethereum’un kurucularından Vitalik Buterin ile görüşmüştü. Ağustos ayında ise devlet bankası VEB, Ethereum vakfı ile bir anlaşma imzalayarak ülkelerindeki Blockchain eğitim programlarını geliştirmek için anlaşmıştı.

Buna karşın hükümetin kripto para birimlerinin halk tarafından kullanılmasına karşı tutumu göreceli olarak ciddiliğini koruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment