Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Morgan Stanley: Risk Sermayeleri Kripto Piyasasına Milyar Dolarlar Akıttı

ABD’de dev bankacılık şirketleri düşünülünce akla ilk gelen isimlerden biri tartışmasız olarak Morgan Stanley’dir. Banka’nın raporuna göre 2017 yılında kripto paralara tam 2 milyar $ değerinde risk sermayesi fonu akmış.

Business Insider adlı finansal haber ajansına göre verilen rakamlar bankanın müşterilerine özel olarak gönderilen bir not ile açıklanmış. Notun adı içinse oldukça ilginç bir söylem seçilmiş: “Bitcoin’in Şifresi Çözüldü.

Yatırım bankasının açıklamasında detaylar bununla da bitmiyor. Son 6 yıl içinde kripto paralara yapılan 100’den fazla risk sermayesi fonu olduğu da belirtilmiş. İlginç bir şekilde, bu fonların 84 gibi çılgın bir yüzdesinin tamamı 2017 yılında gerçekleştirilmiş.

Fonlardaki bu keskin artış tabii ki bu yıl gerçekleşen kripto para patlamasına doğru orantılı olarak bağdaştırılabilir. Bitcoin bu yılın başında Ocak ayında 800$ seviyesindeyken geçen hafta 20,000$’a kadar çıkmıştı. Bu da 25 katlık bir büyümeye işaret ediyor.

Finansal analiz şirketi Autonomous NEXT ve Morgan Stanley’in kendi araştırmasından alınan verilere göre, müşterilere gönderilen not son zamanlarda artış gösteren kurumsal yatırımcı akınını da kanıtlar nitelikte. Geçtiğimiz 10 gün içinde ABD’nin en büyük iki emtia alım satım borsaları CBOE ve CME Group, Bitcoin’in vadeli sözleşme işlemlerini başlatmıştı, not da bu önemli gelişmeler üzerine bilgilendirme amaçlı gönderilmiş olabilir.

Dün haberini yaptığımız gibi, Miller Valued Partners adlı yatırım şirketinin yönetim kurulu başkanı ve yatırım yöneticisi ünlü risk sermayesi yatırımcısı Bill Miller, MVP1 fonunun %50’sinin Bitcoin ve Bitcoin Cash üzerinde yoğunlaştığını söyledi. Bu oran Bill Miller ilk kripto para piyasasına giriş yaptığında sadece %5’ti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment