Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Serbest Yatırım Fonu Uzmanı Bill Miller: Yatırımlarımın Yarısı Bitcoin’de

Yatırımcı Bill Miller geçen hafta yaptığı açıklamada MVP1 serbest yatırım fonlarının %50′sinin Bitcoin‘de olduğunu açıkladı.

Miller Valued Partners‘ın başkanı ve baş yatırım yetkilisi Miller 13 Aralık’ta konuk olduğu WealthTrack isimli podcastte yaptığı açıklamada:

“Bu sıralarda %50 civarında bir yatırımım mevcut.”

Derken aynı zamanda fonlarda Bitcoin cash’inde mevcut olduğunu belirtti. Miller’ın Bitcoin ile tanışması birkaç yıl öncesine 2013 ve 2014  yıllarında yaklaşık olarak 350 dolarlık hisseler aldığı zamana dayanıyor.

Bu yıl Ekim ayında Wall Street Journal‘ın haberine göre Miller serbest yatırım fonunun sadece 3’te 1’ini yatırdığını açıklamıştı bu demek oluyor ki o zamandan bu yana hisselerini arttırmaya karar vermiş olacak ki Miller’in söylediğine göre ilk başlarda fonunun sadece %5‘i Bitcoin’e tahsis edilmişti.

En son olarak Ekim ayına gelindiğinde ise MVP1 fonu 154 milyon dolara gelmişti ve Miller Value Partners’ın açıklamasında Eylül ayı itibariyle 2 milyar dolar değerini aşkın bir varlığı kontrol ettiklerini duyurdu.

Katılmış olduğu podcastte Miller kripto para birimlerini eleştirenleri hedef aldı, bunlara 2014‘de Miller’ın “yanlış” olduğunu söyleyen milyarder yatırımcı Warren Buffet ve bu yılın başlarında Bitcoin’i bir tür “dolandırıcılık” olarak deklare eden JPMorgan Chase‘in CEO’su Jamie Dimon‘da dahildi.

Miller’a göre her ikiside bu konu hakkında detaylıca düşünmemişlerdi.

“Kendime güvenerek söylüyorum ki hiçbiri bu konuyu dikkatlice incelememişlerdi. Buna rağmen tam olarak incelemedikleri bir konu hakkında oldukça sert bir tavır sergilediler.”

Miller’ın yorumları haftalardır yükselen Bitcoin fiyatlarının ardından geldi ki an itibariyle Bitcoin 18,032 dolardan işlem görmekte.

Bununla birlikte Miller’ın Bitcoin ağırlıklı serbest yatırım fonuna ufak değişiklikler gelebilir. Miller’ın podcastte söylediklerine göre şirketi şu anda ellerindeki kripto para birimlerini satmadan miktarlarını azaltmaya çalışmanın yollarını aramaktaymış.

“Dürüst olmak gerekirse fonların %50’sinin daha fazla bu şekilde devam edeceğini sanmıyorum ama bu demek olmuyor ki onları satacağız.”

Ve ekledi:

“Şu anda bunu satmadan nasıl halledebileceğimiz üzerinde çalışıyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment