Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Son Dakika: IOTA Bosch’dan Yatırım Aldı!

Robert Bosch Venture Capital (Girişim Sermayesi) RBVC, şirkete yakın olan haber kaynakları tarafından yayınlanan bir makaleye göre IOTA adlı kripto paraya büyük bir miktarda yatırım yapmış. Bu RBVC’nin kripto paralara yaptığı ilk yatırım olarak tarihe geçti.

Internet of Things (IoT) adıyla anılan cihazlar arası internet ağının kripto parası olan IOTA, son zamanlarda piyasa değerinde büyük bir patlama yaşamıştı. Sembolü MIOTA olarak bilinen IOTA’nın fiyatı tam %400’lük bir büyüme göstererek bütün kripto paralar arasında 4. sırayı almıştı. Bunun sebebiyse Kasım ayında yapılan Microsoft ve Sharp ortaklık açıklamasıydı, ancak sonradan bunların sadece kısmen doğru olduğu ortaya çıktı.

Yatırımın dışında, RBVC ortağı Dr. Hongquan Jiang IOTA kuruluş ekibinin danışmanlığını da yapacak. RBVC’nin IOTA’da özellikle ilgi duyduğu şeyin “Tangle” teknolojisi olduğu biliniyor. Tangle, Blockchain protokolünün IoT ağına dahil makineler arasında kullanılmasını sağlayan bir bağlantı teknolojisi. Yapılan yatırımla ilgili konuşan Dr. Jiang, şöyle bir açıklamada bulundu:

“IOTA takımıyla 1 yıldan uzun bir süredir çalışmaktayız. Ben IOTA’nın yenilikçi Tangle teknolojisi için oldukça heyecanlıyım. Bu IoT alanında otomatik makineden makineye iletişim, güvenlik ve ödeme sistemlerinin altında yatan teknoloji haline potansiyel olarak getirilebilir.”

IOTA’nın ortak kurucusu David Sønstebø ise Bosch ile olan ilişkileri şu şekilde anlatıyor:

“Bosch ve IOTA 2015 yılından beri iletişim içindeydi ve farklı alanlarda birlikte çalışıyordu. Bunun içinde Trusted IoT Alliance (Güvenilir IoT Birliği) TIOTA gibi projeler de var. RBVC tarafından yapılan IOTA token’larını satın alma kararı ‘Makine Ekonomisi’ fikrini sağlamlaştırıyor ve endüstrideki büyük isimlerin bizim vizyonumuzu paylaştığını doğruluyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • gökhan
    Posted 20 Aralık 2017 - 09:01 09:01

    Merhaba; Bence Bu konuda Microsoft gibi balon ve yine patlayacak..

Leave a comment