Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Birliği Kripto Paralara Karşı Bankaları Koruyor

Bitcoin vadeli işlemlerinin başlaması kripto paraları kaçınılmaz olarak ana akım finans kuruluşlarının ilgi alanına soktu. CBO ve CME ilk Bitcoin vadeli işlemler piyasasına öncülük ederken dünya çapından hükümetler ve organizasyonlar kripto paralarla ilgili pozisyonlarını belirlemeye çalışıyor.

Reuters’in geçen Cuma günü verdiği habere göre Avrupa Birliği ülkeleri kripto para kullanımına sıkı kurallar getirmeyi planlıyor. Habere göre ülkeler, para aklama ve vergi kaçırma gibi durumları önlemek için borsaların daha şeffaf olmasını istiyorlar. Komisyon üyesi Vera Jourova’nın dediğine göre:
“Bu anlaşma şeffaflık getirecek; para aklamanın ve terörün finanse edilmesinin önüne geçilecek.”

Eski MI5 Ajanından Tepki

Eski MI5 İstihbaratçısı Annie Machon’a göre kararın sebebi büyük bankaları korumak:

” Eski iş modellerini tehdit eden yeni bir internet teknolojisi hükümetler ve uluslararası organizasyonlar tarafından daima bastırılmaya çalışılacaktır. 30 yıldan beri durum böyle.”

“Hükümetlerin böyle davranması kaçınılmaz. Eğer elinizde para arzını merkezsizleştiren ve bankaların iş modelini tehdit eden bir şey varsa bu, doğal olarak püskürtülmeye çalışılacaktır.”

Hırsızlar Banka da Kullanıyor

Bitcoin ve diğer kripto paraların geçmişte bazı illegal işlerde kullanılmasının sürekli gündeme getirmesine karşın Macron bankaların da kirli işlere bulaştığını vurguladı:

“Evet suçlular muhtemelen bunu kullanacaklardır ancak suçlular halihazırda bankaları kullanıyorlar. Birçok banka büyük paraları aklarken yakalandı. Özellikle uyuşturucu ticaretinden gelen parayı aklamaktan ceza alan sayısız banka var. Belki Avrupa Birliği’ne bankaları da kapatmayı teklif etmeliyizdir?”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment