Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin.com Kurucusu Bitcoin Cash’e Geçtiğini Söyledi

Bitcoin.com eş kurucusu ve CTO’su Emil Oldenburg‘a göre Bitcoin “işe yaramaz” ve ticarette kullanılabilecek para birimi olarak bir geleceği yok. İsveçli teknoloji sitesi Breakit’e röportaj veren Oldenburg Bitcoin‘in yüksek işlem ücretlerinden ve bekleme sürelerinden yakınarak sahip olduğu tüm Bitcoinleri sattığını ve Ağustos 2017’de hard fork ile oluşan Bitcoin Cash‘e geçtiğini söyledi.

Oldenburg:

“Bence şuanda birinin yapabileceği en riskli yatırım Bitcoin’e yatırım olur. Aşırı derecede yüksek-riskli. Hatta ben yakın zamanda tüm Bitcoinlerimi satıp Bitcoin Cash’e geçiş yaptım.” dedi.

Oldenburg’un şirketi aslında bir Bitcoin cüzdanı olsa da şirketin CTO’su, yüksek işlem ücretleri ve yavaş doğrulanma sürelerinden dolayı Bitcoin’den koptuğunu ve Bitcoin’in şuanki durumunun “tamamen mantık dışı” olduğunu söyledi. Bitcoin ile Bitcoin Cash kıyaslaması yapıldığında Bitcoin Cash destekçilerinin en çok kullandığı argümanlar daha düşük işlem ücretleri ve arttırılmış işlem hızı oluyor.

Bitcoin’deki işlem ücretlerinin fazla arttığını söyleyenler pek de yanılmıyor çünkü analize göre 2017 yılı boyunca Bitcoin’deki işlem ücretleri 0.20 $’dan 15 $’a kadar yükseldi.

Şirketinin ve şahsi görüşlerinin arasında bariz bir çıkar ayrılığı olduğuna değinen Oldenburg, cüzdanın da Bitcoin’den uzaklaşıp Bitcoin Cash’e yöneleceğini söyledi:

“Aslında eski Bitcoin ağı için yeni hizmetler geliştirmeyi bıraktık ve işlem yapmanın 0.12 $ tuttuğu ve işlem için beklenilmeyen Bitcoin Cash’e odaklandık. Tek olumsuz tarafı daha büyük sabit riskler gerektiriyor olması ancak bu pek çok kişi için sorun değil.”

Oldenburg aynı zamanda Bitcoin işlemlerindeki problemlerin Blockchain’de işlemlerin kaydedildiği sırada ortaya çıktığını söyledi. Oldenburg Blockchain’deki dar geçidin Bitcoin’i oldukça riskli ve likidite olmayan bir dijital para birimine dönüştürme ihtimali olduğunu söyledi:

“Bitcoin ağında saniye başına ancak belli miktarda işlem yapabiliyorsun ki bu da kısmen Blockchain’de işlemleri kaydeden hafızanın ‘blok boyutuna’ bağlı. Bu dar geçit likidite olmayan ve riskli bir kripto para doğuracak… eski Bitcoin ağı kullanılmaz desek yeridir.”

Ancak Bitcoin fiyatı büyümeye devam ediyor ve yalnızca birkaç gün önce 20 bin $ sınırını da aşmayı başardı. Haber yazım saatine göre Bitcoin 18 bin 32 $’dan satışta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment