Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Bitcoin Cash Ekledi, Ortalık Birbirine Girdi!

Coinbase başkanı Asiff Hirji, geçtiğimiz hafta üstü örtülü bir şekilde yeni koinlerin alım satım platformuna eklenebileceğini belirtmişti. Şimdiyse şirketin blog yazısına göre borsa, resmi olarak BCH sembolüyle işlem gören Bitcoin Cash’i kullanıma sunmuş bulunuyor.

Borsaya yapılan bu eklenti, 1 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen hardfork sırasında Coinbase hesaplarında Bitcoin bulunduran kullanıcılar için mükemmel bir haber. Hardfork gerçekleştirildiğinde cüzdanlarında Bitcoin olan her kullanıcı, sahip olduğu Bitcoin sayısına eşit şekilde Bitcoin Cash almıştı. Coinbase, geç de olsa kullanıcıların Bitcoin Cash haklarını verecek.

Şirket aslında daha önce Bitcoin Cash desteği geleceğini reddetmişti, ancak sonrasında yıl sonuna kadar desteğin sağlanacağını belirtmişti.

Blog yazısında aynı zamanda Coinbase çalışanlarının site üzerinde Bitcoin Cash işlemi gerçekleştirmesinin açıklamadan birkaç hafta önce yasaklandığı belirtilmişti. Bu yasağa rağmen Twitter üzerinden şirkete “insider trading” suçlamaları yapıldı. Insider Trading, şirket çalışanlarının önceden haberi olduğu bir mala veya hisseye yatırım yapmasına deniyor. Bu da tabii ki yapılacak açıklamanın fiyatı yükseltmeden önce malın alınması ve kar edilmesi demek. Insider trading, ağır cezası olduğu gibi kanıtlaması da zor olan bir suç.

“Selam Coinbase, GDAX, ve Brian Armstrong. CMEGroup endeksinin bir parçası olduğunuz için belirli kuralları kabul etmiştiniz. BCH haberleri de California saati ile 14:30 civarinda belirli partilere sızdırıldığı için bu insider trading’e giriyor. Umarım gelen şikayetlerin tadını çıkarırsınız.”

Bitcoin Cash Fiyatı Çıktı, Kullanıcıların Kafası Karıştı

Açıklamanın hemen ardından Bitcoin Cash’ın fiyatı neredeyse anlık bir şekilde 3000$’ın üzerine sıçradı, üstelik işlem hacmi de oldukça yüksekti.

Oldukça ilginç bir şekilde, Coinbase’e ait olan GDAX borsasındaki Bitcoin Cash fiyatı inanılmaz bir şekilde 9500$’ın üzerine sıçradı. Tabii bu sırada sitedeki alım satımların durdurulduğunu da göz önünde bulundurmak gerek.

Bitcon Cash

Coinbase’deki fiyat ise piyasa ortalamasına çok daha yakın bir değerde. Bu haberi yazdığımız sırada Coinbase’in websitesinden alınan verilere göre Bitcoin Cash 3130$ seviyesinden işlem görüyor.

Bitcoin’in durumu ise şimdilik çok daha kötü. Şu anda 17,500$’dan alım satımı gerçekleştirilen Bitcoin 24 saat önce 18,600$ gibi bir fiyat etiketine sahipti. Bitcoin Türkiye saatine göre sabah 03:40’ta 15,000$ seviyesine inmiş olsa da şu anda kısmen toparladı sayılır. Özellikle Atomic Swap tartışmaları yüzünden Bitcoin ve Bitcoin Cash çekişmesinin önümüzdeki haftalarda çok daha kızışması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Melki
    Posted 20 Aralık 2017 - 14:42 14:42

    Cex.ıo’un, tr.trading, grafiğinden takip ediyordum ve Dash’a yatırım yapmıştım derken batı Avrupa saatine göre; 3 saat ilerideyiz ve derken onlara göre saat 00:00 olduğunda grafikte yeni güne pencere açıyordu yani yeni mum formasyonu oldu ve derken mum formasyonu yeşil olunca anında cex.ıo’daki Dash’ı satış emri verdim ve sattım ( not: Dash’a dikkate ediniz; alış kolay ama satarken yoruyor; hacminden olsa gerek); 2900 $ dan BCH aldım ve aldığım gibi de tempoyu sabaha kadar durdurmadı ve biraz da uykusuz kaldık desek değerdi buna; güzel bir kâr bıraktı:)))

    Not: 4100 $ sattım. Cex.ıo a göre. Arada trade yaptım yani al-sat; çünkü tekrar yükseleceği ya da hep orada kalacağı muallaktır; tüyo olmadıkça:))

Leave a comment