Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Litecoin’in Yaratıcısı Charlie Lee’den Çarpıcı Litecoin Açıklaması

Litecoin‘in yaratıcısı Charlie Lee sosyal medyadan yaptığı açıklamaya göre son birkaç gündür sahip olduğu bütün LTC varlığının bir kısmını sattığını bir kısmını bağışladığını açıkladı. Bu duyurunun asıl amacı Altkoin‘i desteklerken herhangibir çıkar çatışması olmamasını sağlamak olsa da olayın zamanlaması Lee için bazı beklenmedik geri tepmelere yol açtı.

Litecoin’lerini Elden Çıkardı

Litecoin’in Kurucusu olan Charlie Lee bugün halkı bilgilendirerek bütün LTC varlığını sattığını açıkladı. Açıklamasında, satmış olduğu Litecoin’lerin piyasaya etki edecek kadar büyük bir miktar olmadığını açıkladı. Reddit‘e yazdığı açıklamasında bu kadar sosyal etkiye sahip olan biri olarak LTC fiyatlarını etkilememeyi amaçladığını açıkladı.

Lee, Litecoin’den istifa etmediğini ve bütün zamanını kendi yaratmış olduğu bu kripto para birimi üzerinde çalışmaya ayıracağı konusunda takipçilerine güvence verdi. Lee ayrıca Litecoin’in büyümesinden hala faydalanacağını yalnızca bunu kripto para biriminin kendisine sahip olmadan yapacağını açıkladı.

Zamanlama Sorunu

Açıklamasında geçtiğimiz yıllar boyunca Twitter üzerinden Litecoin fiyatları hakkında açıklamalar yapmaktan kaçındığını belirten Lee, ne zaman böyle bir açıklama yapsa market fiyatını aşağı yada yukarı çekerek kendi kişisel çıkarı için kullanmakla suçlandığını söyledi. Artık LTC’den herhangi bir finansal kazancı olmadan bu açıklamaları yapmakta daha özgür olacağını da ekledi.

Ne yazık ki pek de medeni tartışmalara sahip olmayan kripto para birimi topluluğundaki herkes Lee’nin mantığıyla hemfikir de değil. Açıklamayı yaptığı zamanlama, Coinbase ve Gdax‘in Bitcoin Cash (BCH) ticaretini ekledikten hemen sonra olması dolayısıyla tepkileri topladığını söylemek yanlış olmaz. Lee, mühendislik bölümü yöneticisi olduğu Coinbase’den geçtiğimiz Haziran ayında ayrılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment