Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Büyük İddia: PayPal Stablecoin Projesini FTX ile Solana Ağında Çıkaracaktı!

Ödeme sistemleri devi PayPal’ın, PayPal USD (PYUSD) isimli bir stablecoin çıkarması heyecan yaratırken projenin daha önce FTX ile çıkarılmasının planlandığı iddia edildi.

Kripto para piyasasında gündem yaratan PayPal USD’nin (PYUSD) 2022 yılında iflas eden kripto para borsası FTX ile birlikte Solana ağında çıkarılmasının planlandığı öne sürüldü. Çinli haber muhabiri Colin Wu tarafından paylaşılan konuya aşina kaynaklara dayandırılan bir sosyal medya gönderisine göre PayPal, 2022 yılında PYUSD’yi piyasaya sürmeyi düşündüğünde ilk olarak Solana (SOL) blokzinciriyle ilgilenmişti.

Solana ağı üzerinde stablecoin basmak için FTX ile iş birliğine hazırlanan ödeme devi, yaşanan iflas olayıyla birlikte bu adımından vazgeçmek zorunda kaldı. PayPal nihayetinde stablecoin projesini Ethereum (ETH) ağında çıkardı.

Öte yandan ABD’nin halihazırda halka açık Katman-1 (L-1) blokzincirlerine menkul kıymet muamelesi yapması PYUSD’nin önümüzdeki süreçte Solana gibi katman-1 ağlarına da yayılmasının da önünü kesiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!