Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Büyük Kripto Para Şirketleri İngiltere’de Birleşerek Kendi Kendini Düzenlemeye Karar Verdi

Dünya çapındaki en büyük 7 kripto para firması, İngiltere kripto para sektöründe bir ilk olan CryptoUK adlı regülasyon organını yaratmak için güçlerini birleştiriyor. 

CryptoUK, organizasyonun sitesinde belirtildiği gibi; Coinbase, eToro, CryptoCompare, CEX.IO, BlockEx, CoinShares ve CommerceBlock adlı dünya çapında büyük 7 şirketten oluşuyor.

Coinbase CEO’su Zeeshan Feroz: “Temel prensiplerimiz hükümetle tek bir çatı altında birleşiyor. Düzenlemeler çok yakında ve bu çok iyi bir gelişme.” diye belirtti.

CryptoUk, hükümetle iş birliği yaparak kara para aklama gibi yasal olmayan faaliyetleri engellemek ve kullanıcılara daha güvenli bir hizmet sunmak  adına iş ahlakı oluşturmaya niyetli. Ancak bu grup, sektörün düzenleyici şirketler tarafından eleştiri almış kısmında olan  ICO’ları düzenlemekle ilgilenmeyecek.

CryptoUk başkanı ve eToro yöneticisi Iqbal Gandham, bu yeni kendini düzenleyen mekanizmanın amacının “en iyi şekilde hükümet ve düzenleyicilerle çalışmak” olduğunu belirtti. Ayrıca şirketin gelecekteki düzenleme sektörü için önayak olabileceğini de ekledi.

Geçtiğimiz hafta, ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu başkanı Brian Quintenz, kripto para topluluğunun, hükümetin sert müdahelesinden kaçınmak için kendi düzenleyici sistemini ve organizasyonunu kurabileceği önerisinde bulunmuştu.

Brian Quintenz’in hükümetin müdahelesinden kaçınmak şeklinde yaptığı yorumdan ziyade, kripto para firmaları devletin adım atmasını beklemek yerine kendileri bu alanda çalışmalar yürüterek süreci hızlandırmayı amaçlıyor da olabilir. Eğer niyetleri hükümet müdahelesinden kaçınmak değil de süreci hızlandırmaksa ülkemiz borsalarının da bu şekilde bir birliktelik ile ülkemizde kripto paraların devlete daha etkili bir biçimde tanıtılması için çalışmalar yürütebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment