Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Büyük Yatırımcı Bitcoin Shortlamaya Başladı

GameStop hisselerinde yaşananlarla bitcoin arasında bir paralellik olabilir mi? Verilere göre, CME borsasında işlem yapan hedge fonları bitcoin shortlamaya başladı.

CME bitcoin vadeli işlemlerinde açık pozisyondaki yatırımcılar, Haziran 2020’den bu yana yükselen bir hızla açığa satış yapıyor. The Block’un verilerine göre, büyük yatırımcılar ocak ayında 1.3 milyar dolar değerinde açığa satış işlemi gerçekleştirdi. Grafikte; koyu mavi çizgi hedge fonlarını, kırmızı varlık yöneticilerini, açık mavi ise diğer yatırımcıları temsil ediyor.

bitcoin
CME bitcoin vadeli işlem yatırımcılarına ait açığa satış grafiği. Kaynak

Wall Street savaşı bitcoin için bir sinyal

Küçük ve büyük yatırımcılar arasında Wall Street’te başlayan savaşla birlikte, değeri düşmekte olan GameStop hisseleri 347 dolara kadar tırmandı. Küçük yatırımcıların birleşerek hisse fiyatını yükseltmesiyle büyük yatırımcılar açığa satış yapmak (shortlamak) zorunda kaldı ve büyük kayıplar verdi. Reddit’te başlayan akım, Elon Musk’a kadar konu oldu.

CNBC, Wall Street’te short yapan hedge fonları ile sosyal medyada birlik olan perakende yatırımcılar arasında geçen savaşı bitcoin’i neler beklediğini gösteren büyük bir sinyal şeklinde yorumladı.

“GameStop’ta yaşananlar, kurumsal yatırımcıların nasıl kar elde ettiklerini küçük yatırımcılara gösterdi ve bu yatırımcılar öfkelerini açığa çıkardı. Aynı durum bitcoin için de geçerli. Devleti arkasına alan fiat para birimlerine olan öfkelerini bitcoin ile gösterdiler. Bu nedenle bitcoin gibi merkeziyetsiz bir para birimine yatırım yapmak, modern finansal sistemin geleceğine ve teknolojiye yatırım yapmaktır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!