Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Büyük Yatırımcıyı Çekmesi Bekleniyor: Coinbase Custody Hizmete Girdi

Dünyanın en önde gelen kripto para borsalarından birisi olan ve aynı zamanda yine dünyaca ünlü bir cüzdan üreticisi olan Coinbase, dijital ürünlerin korunması için geliştirdiği ürününü piyasaya sürdüğünü açıkladı.

Coinbase Custody adı verilen ürünün ilk olarak 2017 sonunda geliştirilmeye başlandığı belirtilirken, ürünün geliştirilme amacının ise o dönem sektöre kurumsal paranın girişinin önündeki en büyük engel olan koruma hizmetlerini iyileştirmek olduğu kaydedildi.

Geride bıraktığımız altı yıl boyunca müşterilerinin hemen hemen 20 milyar doları bulan ürünlerini güvenli bir şekilde muhafaza eden Coinbase’in bu yeni sisteminin, SEC uyumlu ve FINRA üyesi olan ETC tarafından sağlandığı ifade edildi.

Coinbase’in bu hamlesinin birçok büyük ve kurumsal yatırımcının konuyla ilgili endişelerini dindirmesi umulurken, özellikle de bu hamlenin sektöre olumlu bir hava katmasının mümkün olduğu belirtildi.

Tanıtılan ürünün hizmete girmesiyle artık gerek Avrupa’dan gerekse de Amerika’dan yatırımcılar kripto paralarını Coinbase Custody ile koruyacak. Coinbase Custody, ilk aşamada Bitcoin, Litecoin, Ethereum ve Bitcoin Cash desteklerini içerirken, gelecekte bu çeşitliliğin sayısının da artacağı kaydedildi. Ayrıca ürünün, Asya’da da yıl sonuna kadar hizmete açılacağı belirtildi.

Coinbase’den yapılan açıklamada bu yeni ürünün çok ciddi güvenlik ölçütleri barındırdığı ifade edilirken yasal süreçlerinin tamamlanmasının ardından şirketin çok daha fazla özelliği sisteme ekleyip esnekliği ve opsiyonları arttırmayı amaçladığı da belirtildi.

Bugünkü hamlesiyle Coinbase’in kurumsal yatırımcıları kripto para sektörüne çekmeye çalıştığını belirten analistler, iş ispatlı model ve merkeziyetsiz yönetim sistemleri ile şirketin önemli bir fark yarattığını da belirtti.

Coinbase Custody gibi itibarlı ve kaliteli modellerin, kenarda sektöre girmeyi bekleyen yaklaşık 10 milyar dolarlık kurumsal yatırımcı parasını da aktiflemesi ve daha fazla para girişini de sağlaması bekleniyor.

Coinbase’in tamamen SEC uyumlu bir borsa olmak için çalışmalar yaptığı da bilinirken, bu yöndeki süreçlerin de şimdilik iyi seyrettiği ifade edildi.

Coinbase, son dönemde şirketi Uzak Doğu’ya özellikle de Japonya’ya açmak için de çalışmalara başlarken, şirket bu olumlu gelişmelere karşın yetersiz müşteri hizmetleri ve kalitesiz sorun çözme ekibi ile müşterilerden ciddi eleştri alıyor. Müşteriler Coinbase’i sıkça eleştirirken otoriteler, borsanın bu artan talep ve ön görülemeyen hızda büyüme sonucu şu anda zorlandığını belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment