Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bzetmex CEO’su İzmir Token’ı Duyurdu: Türkiye’nin İlk Şehir Token’ı Mı Olacak?

Türkiye’nin ilk şehir token projesi olacağı söylenen İzmir Token için piyasaya sürülme tarihi 29 Ekim olarak iddia edildi.

Türkiye’de bir ilki amaçladığını öne süren İzmir Token’ın iddia edilen piyasaya sürülme tarihine haftalar kaldı. Türk girişimci Barış Turgut tarafından üretilen proje 29 Ekim Pazar günü iddialara göre Bzetmex ve BzetmexGlobal’de listelenecek.

Bzetmex CEO’su Erdoğan Turan, 6 Ekim günü paylaştığı bir sosyal medya gönderisinde İzmir Token’a ait detayların 9 Ekim Pazartesi gününden itibaren duyurulacağını belirtti:

Türkiye’nin ilk şehir token projesi İzmir Token 29 Ekim’de Bzetmex ve BzetmexGlobal’de.. Şehre fayda yaratan, yaşayan ve şehir ekonomisine pozitif etki yaratacak projenin detayları pazartesi gününden itibaren duyurulacak.

Kasım 2022’de Hürriyet’e açıklamada bulunan Barış Turgut, projenin sağlayacağı faydalar ve potansiyel global benimsenmesi hakkında şu ifadelerde bulunmuştu:

İlk defa bir şehrin kendi sosyal hayatına ait bir kripto yatırım aracı olacak. İzmir Token, sahiplerine ciddi avantajlar sağlayacak ancak sadece avantajlardan faydalanmak isteyenler değil, İzmir markasına yatırım yapmak isteyenler de İzmir Token satın alacak. Dijital paramızın hem İzmir’den, hem Türkiye’nin dört bir yanından hem de yurtdışında yaşayan gurbetçilerden çok ciddi bir talep göreceğini düşünüyoruz.

Turgut’un aktarıma göre İzmir Token sahipleri taraftarı oldukları İzmir Futbol takımlarının maçlarını özel ağırlama imkanları ile izleyebilecek, İzmir’in en iyi sağlık kuruluşlarında ücretsiz check-up yaptırma şansı yakalayabilecek, konser etkinliklerinde sahneye çıkan sanatçılar ile özel yemekler yiyebilecek, konserleri en özel yerden izleme fırsatı bulabilecek ve otellerin en lüks odalarında ücretsiz konaklama hakkına sahip olabilecekler.

İddialara göre İzmir Token’ın, 2023 yılının hemen başında piyasaya arz edilmesi planlanıyordu fakat bilinmeyen nedenler sonucunda lansman tarihi 29 Ekim’e ertelenmiş oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!