Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bankalar, Geliştirilen Yeni Blockchain Ürünüyle Dijital Varlıkları Daha Kolay Kullanabilecek

Blockchain firması Quant, bankaların blockchain ile daha güvenli şekilde işlem yapmalarını sağlayan bir ürün geliştirdi.

Quant tarafından geliştirilen Overledger Authorise sayesinde banka ve daha farklı kurumlar, halihazırda kullandıkları kurumsal anahtar yönetim sistemlerine dijital varlık ve blockchain anahtarlarını entegre edebilecekler.

Banka gibi kurumlar bu sayede işlemleri onaylarken mevcut olarak kullandıkları sistemler ile blockchainler arasında uçtan uca bağlantı kurabilecek.

Authorise yakın zamanda Bank of England ile Uluslararası Ödemeler Bankası ortaklığında gerçekleşen Rosalind adlı merkez bankası dijital parası (CBDC) projesinde kullanıldı ve test edildi.

Bankaların kullandığı anahtar yönetim sistemleri ile işlemin yapılacağı blockchain arasındaki kimlik doğrulama, yetkilendirme ve onaylama süreçleri Authorise tarafından koordine edilebiliyor.

Quant CEO’su Gilbert Verdian, geliştirdikleri yeni ürünle ilgili olarak şunları söyledi:

Overledger Authorise, blockchain ekosistemini anahtar yönetimi bakımından merkez bankası düzeyinde imkanlarla buluşturuyor. Bir yandan güvenlik uygulamalarına ileri seviyede uyarak, bir yandan blockchainlere zahmetsiz bir şekilde bağlanmak için mevcut anahtar yönetim sistemlerini entegre ederek bankaların, kurumların ve geliştiricilerin dijital varlıkları daha kolay ve güvenli şekilde benimsemesini sağlıyoruz.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!