Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Caitlin Long: Regülasyon Baskısı “Bitcoin’i Yasaklamak” Anlamına Gelmiyor

Dijital varlık hizmeti veren Avanti Bank & Trust kurucu ve CEO’su Caitlin Long, ABD’de kripto paralara yönelik açık bir regülasyon baskısının oluşmaya başladığını söyledi. Fakat Long, bunun “Bitcoin’i yasaklamak” anlamına gelmediğini söylüyor.

Caitlin Long, Twitter üzerinde yaptığı paylaşımda kripto para regülasyonları üzerine açıklamalarda bulundu. Regülasyonlar konusunda optimist olduğunu dile getiren Long, konuyla ilgili büyük isim ve kurumlardan halihazırda açıklamalar geldiğini ve düzenlemelerin de bu yönde şekillendiğini söylüyor.

CEO; FinCEN, CFTC ve FTC gibi kurumlardan ise henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmediğini belirtti. 

Regülasyonlar uyum çerçevesinde

Long, 5-20 Mayıs arasında kripto paralarla ilgili Fed, OCC, IRS, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen gibi isim ve kurumlardan gelen açıklamalara değindi. Long, neredeyse her gün bu konuda bir haber çıktığını söyleyerek haberlerin ortak bir noktası olduğunu söyledi. Ona göre, regülasyon açıklamaları “uyum” çatısı altında buluşuyor.

Kendisi, yapılan açıklamaların ortak metninin “Vergileri öde, yasalara uy, kısa yola başvurma” şeklinde olduğunu dile getiriyor. Long’un kısa yoldan kastı ise ABD’nin en büyük regülatörü OCC’yi ilgilendiriyor. Bundan böyle, kripto para hizmeti vermek isteyen şirketler Fed’in yanı sıra OCC’nin yönergelerine uygun hareket etmek ve ondan onay olmak zorunda kalacak.

Avanti CEO’suna göre bu durum, Bitcoin hizmeti vermek isteyen büyük bankaları durduruyor olabilir.

Caitlin Long, her ne kadar regülasyon konusu bitmemiş olsa da, konuyla ilgili açıklama yapan kurum veya kişilerin bir uyum baskısı altında regülasyon modeli oluşturma çabasında olduğunu düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!